Gorenjska
418 ogledov

Danes v Kranju kar 203 krvodajalci

Kri, krvodajalska akcija RKS OZ Kranj
Prva letošnja terenska krvodajalska akcija v gasilskem domu v Kranju je danes, 26. januarja, odlično uspela, saj so kri darovali kar dvesto trije.

Kot je sporočil Marjan Potrata, sekretar Rdečega križa Slovenije Območno združenje Kranj, so akcijo v gasilskem domu na Bleiweisovi uspešno izpeljali komisija za krvodajalstvo skupaj s prostovoljkami in prostovoljci KORK Vodovodni stolp. V šestih urah, od 7. do 13. ure, so se akcije udeležili 203 krvodajalke in krvodajalci. Zlasti veliko je bilo mladih iz Gimnazije Kranj, ki bodo v prihodnje postali mladi krvodajalci.

Akcija bo v gostilni

Kranjsko združenje Rdečega križa v januarju načrtuje še eno terensko akcijo. Ta bo v ponedeljek, 30. januarja, v Gostilni Pr' Bizjak, Zgornji Bela 20 a, Preddvor. In sicer lahko kri darujete od 7. do 13. ure. Še pred tem organizator prosi, da za darovanje krvi predhodno, to je tri dni prej, pokličete na eno od telefonskih številk 051 389 270, 030 716 796 ali 051 671 147.

Komentarjev 1
  • gustl 12:12 29.januar 2023.

    Sem krvodajalec z redko krvno skupino za katero me tudi občasno kličejo. Sem pa tudi poklicni voznik in sedaj dajem na tehtnico bi dal, ne bi dal...zakaj? Na cesti vidim ogromno pokvarjenih ljudi, se ti mudi, konkretno so me klicali ...prikaži več za kri in se najde nekdo, ki vozi po prehitevalnem času, še zmanjša hitrost s tem pa ogroža sebe, mene in človeka , ki je potreboval kri. Je bila morda njegova mati in jaz sem hitel dati kri njej? Zakaj že? Resno razmišljam , da bi se umaknil iz krvodajalstva.