Gorenjska
904 ogledov

Darilo Sloveniji iz Abu Dabija

Donacija opreme Sloveniji iz ZAE STA Na fotografiji državni sekretar Stanislav Raščan in veleposlanik ZAE Ibrahim Salim Mohamed Al Mušarah.
Včeraj, 8. februarja, je s posebnim letalom Etihad Airways iz Združenih arabskih emiratov v Slovenijo prispelo sedem ton zaščitne opreme za boj proti pandemiji covida-19.

Na spletni strani ministrstva za zunanje zadeve so zapisali, da sta se državni sekretar na Ministrstvu za zunanje zadeve Republike Slovenije dr. Stanislav Raščan in namestnik direktorja Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Stanislav Lotrič ob prejemu pošiljke veleposlaniku Združenih arabskih emiratov Ibrahimu Salimu Mohamedu Al Mušarahu zahvalila za velikodušno donacijo.

Državni sekretar dr. Raščan je v pogovoru z veleposlanikom Al Mušarahom poudaril dobro dvostransko sodelovanje med državama in pomen solidarnosti v skupnem boju proti novemu koronavirusu. Veleposlanik Al Mušarah je izrazil interes Združenih arabskih emiratov za krepitev odnosov med državama na vseh področjih. Poudaril je, da je donacija zaščitne opreme odraz zavezanosti Združenih arabskih emiratov skupnemu boju proti pandemiji.

Združeni arabski emirati so nujno pomoč za boj proti covidu-19 donirali tudi številnim drugim državam, med drugim Italiji, Združenemu kraljestvu, Češki in Ukrajini.

Sedemtonska pošiljka, ki so jo Združeni arabski emirati namenili Sloveniji, vsebuje osebno zaščitno opremo, kot so maske in kombinezoni, pa tudi teste, je poročala STA.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.