Gorenjska
19971 ogledov

Dars: Popolna sanacija bo trajala vsaj pet tednov

Karavanke, notranjost predora Dars Notranjost predora Karavanke
Iz družbe Dars so danes sporočili, da bodo do začetka prihodnjega tedna začasno sanirali poškodbo v predoru Karavanke in tudi zagotovili, da bo promet skozi predor možen tudi za tovorna vozila in avtobuse. Popolna sanacija pa bo, kot so navedli, trajala vsaj pet tednov.

V predoru Karavanke se je namreč včeraj dopoldne poškodoval visokonapetostni kabel, ki napaja del prezračevalnega sistema na slovenski strani predora Karavanke. Predor so zaradi varnostnih razlogov zaprli, okoli 15. ure pa so sprostili promet vozil z največjo dovoljeno maso do 3,5 tone.

Delavci pooblaščenega izvajalca Siemens so že preučili obseg poškodbe in ocenili, da bo popolna sanacija trajala pet do šest tednov. Dars pa zdaj skupaj z zunanjimi izvajalci aktivno "išče začasne rešitve za nemoten promet skozi predor. Glede tega smo v stalnem stiku tudi z upravljavcem avstrijske strani predora," so navedli.

Do začetka prihodnjega tedna bodo predvidoma začasno sanirali poškodbo in zagotovili promet skozi predor tudi za tovorna vozila in avtobuse. Z avstrijskim upravljavcem pa se dogovarjajo, da bi v vmesnem času skozi predor uredili organizirane prevoze tovornih vozil v nadzorovanih konvojih v vnaprej določenih časovnih terminih.

Dokler ne bo omogočena uporaba predora, voznikom vozil nad 3,5 tone priporočajo uporabo alternativnih poti oziroma drugih mejnih prehodov.

Karavanke, zastoj PROMET Gorenjska Predor Karavanke odprt le za osebna vozila
Komentarjev 2
  • Ender3 21:47 16.september 2022.

    Ne razumem, poškodovan samo visokonapetostni kabel in za sanacijo potrebujejo Siemens za cca 5 tednov. Sliši se kot, da bi za scenarij poskrbel Hajdinjak in DARS...Spet, ugibam, se bo nekaj glavnih okoristilo z namenskim denarjem za ceste ali od zavarovalnic.

  • Avatar bobnar53
    bobnar53 17:08 16.september 2022.

    Matr so hitri na DARSu, jodlarji so tole objavvili že včeraj!!