Gorenjska
2414 ogledov

"Delavec telekomunikacijskega podjetja" z Dolenjske priprt

lisice pripor aretacija Simbolična fotografija
Kranjski kriminalisti so za drzne tatvine na Drulovki in Orehku kazensko ovadili moškega z območja Dolenjske, obvestila pa zbirajo tudi še o drugem, zaenkrat neznanem sostorilcu. Omenjena kazniva dejanje so se zgodila prejšnji mesec, v septembru.

Storilca sta se 21. septembra okoli 10. ure v okolici Kranja starejšim občanom predstavljala kot delavca telekomunikacijskega podjetja in izvrševala tatvine iz stanovanjskih hiš. Vloge sta si razdelila: eden je zamotil stanovalca, drugi pa je medtem kradel. V enem primeru je bilo odtujenih več tisoč evrov denarja, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.
Po tem dejanju sta lažna delavca telekomunikacijskega podjetja pobegnila s kraja z najetim sivim Renault meganom ljubljanskega registrskega območja. Izkazalo se je, da so bile na njem nameščene odtujene registrske tablice. Vozilo so policisti izsledili, z nadaljnjim zbiranjem obvestil pa ugotovili tudi prvega osumljenca. Zanj je bil po privedbi na pristojno sodišče odrejen pripor. Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

Mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostjo na PU Kranj, je danes vnovič opozoril, da so žrtve drznih tatvin predvsem starejši občani. Storilci jih zamotijo s pogovorom (trdijo, da so serviserji, prodajalci, delavci telekomunikacijskih podjetij, da prihajajo iz elektroslužbe in si ogledujejo, kje bi postavili nove daljnovode itd.) in jih tako zvabijo stran od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Hiše so takrat odklenjene, drugi storilec pa ima tako  »priložnost«  da jo preišče za vrednimi stvarmi.

 

Komentarjev 1
  • Tamela_Zielinski 16:09 13.oktober 2021.

    Prvi mesec sem od tega preprostega spletnega gospodinjskega dela prejel 26391. To delo je na spletu in je delno ali v zaključnem obdobju zelo enostavno, samo sledite navodilom na tem blogu ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦