Gorenjska
840 ogledov

Dezorientiran ob pol petih na avtocesti

policija Anže Petkovšek policija
Danes zgodaj zjutraj, ob 4.40, so policisti obravnavali in izsledili tujega voznika, ki je vozil po napačni strani gorenjske avtoceste.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da se je voznik po daljši vožnji ustavil na počivališču na Hrušici in tam spal kar v vozilu. Nato pa je, neorientiran, zapeljal na napačno stran avtoceste in se vozil proti Radovljici po prehitevalnem pasu.
Policisti so ga ustavili v Mostah in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zdaj pa ga obravnavajo v prekrškovnem postopku.

Vozite le spočiti vozniki

"Večkrat slišan poziv, naj vozniki na avtocesti za vožnjo uporabljajo desni pas in naj bodo med vožnjo zbrani, se kot močno pravilen izkaže ravno v takih primerih. Voznik, ki zaradi napake pelje v napačno smer, namreč običajno vozi po prehitevalnem pasu. Ker so hitrosti velike, je lahko usodno vsako trčenje!" je opozoril mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj in dodal, naj bodo vozniki, preden se podajo na vožnjo, spočiti, pri vožnji sami pa previdni.

Enega od dveh nevarnih so pridržali

Sinoči so gorenjski policisti obravnavali še dva nevarna voznika. Pri enem so ugotovili 0,75 mg/l alkohola, pri drugem pa celo 1,02 mg/l alkohola. Voznika z višjo stopnjo alkohola so pridržali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.