Gorenjska
2942 ogledov

Direktor bolnišnice čaka na razrešitev

Mark Toplak, direktor, Splošna bolnišnica Jesenice SB Jesenice Mark Toplak
V javnosti je nedavno zaokrožila informacija, da je s funkcije direktorja Splošne bolnišnice Jesenice odstopil Mark Toplak.

Informacijo o odstopu s položaja smo najprej preverili pri Marku Toplaku. Kratko nam je odgovoril, da to drži in da naj se za dodatna pojasnila vse do razrešitve obrnemo na PR službo Splošne bolnišnice Jesenice.

Mag. Maja Valjavec, svetovalka za odnose z javnostmi v Splošni bolnišnici Jesenice, nam je pojasnila, da je direktor podal odstopno izjavo 28. oktobra in da je odstopil iz osebnih razlogov.
"Svoje delo bo opravljal do razrešitve s strani Sveta zavoda, ki pa zaenkrat še ni zasedal in še nimamo informacije, kdaj bo," je še dodala.

Mark Toplak je univerzitni diplomirani inženir strojništva, ki je študij menedžmenta oziroma MBA, Masters in Business Administration, zaključil v Veliki Britaniji. Jeseniško bolnišnico, ki je edina splošna bolnišnica na Gorenjskem, vodi od oktobra 2020. Se pravi, da je s funkcije odstopil na sredini mandata. Prej je SB Jesenice kot vršilec dolžnosti direktorja vodil Janez Rems, saj po odhodu Janeza Poklukarja na čelo ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra več kot leto dni niso imeli direktorja s polnimi pooblastili.

Pred direktorovanjem v SB Jesenice je Toplak eno leto vodil Razvojno agencijo zgornje Gorenjske Ragor. Še prej je bil dva mandata občinski svetnik na listi SDS v Radovljici, bil je županski kandidat SDS v Radovljici leta 2014, na listi SDS pa je v 1. volilni enoti v letih 2014, 2018 in 2022 neuspešno kandidiral za poslanca v državni zbor.  
 

Komentarjev 1
  • Ender3 19:17 14.november 2022.

    Še en, obglavljen član sekte. Iz osebnih razlogov !