Gorenjska
2388 ogledov

Direktor prodaje Krke prodal za 44 tisoč evrov delnic.

Novice: Krka objavila podatke: Tako na posel vpliva vojna v Ukrajini Saša Despot
Direktor prodaje Krke prodal 800 delnic podjetja.

Direktor prodaje družbe Krke Damjan Možina je družbo obvestil, da je 19. 9. 2017 "v svojem imenu na uradnem trgu Ljubljanske borze odtujil 800 delnic družbe," je Krka objavila na spletnih straneh borze. 

Podjetja, ki kotirajo na borzi, morajo namreč vlagatelje obveščati, kadar poslovodstvo ali člani nadzornega sveta prodajo ali kupujejo delnice. Te osebe imajo namreč dostop do podatkov o poslovanju, zato bi lahko njihove prodaje ali nakupi nakazovali pričakovanja glede prihodnjega gibanja vrednosti delnic. V službo za odnose z javnostmi Krke smo zato poslali vprašanje, zakaj se je odločil za prodajo. 

"Premoženje v vrednostnih papirjih je zasebni prihranek vsakega posameznika. V primerih, ko jih posameznik potrebuje, z njimi razpolaga po lastni volji," so pojasnili v Krkini službi za odnose z javnostmi. 

Možina je delnice prodal po povprečni tehtani ceni 55,26 evra, kar pomeni, da je zanje iztržil dobrih 44 tisoč evrov. 500 delnic je prodal po ceni 55,30 evrov za delnico, 265 delnic po ceni 55,20 evrov za delnico in 35 delnic po ceni 55,25 evrov za delnico.

"Posli niso povezani z izvajanjem programa možnosti ugodnega nakupa delnic," so še pojasnili v Krki. 

Zadnja podobna objava je bila oktobra lani, ko je član uprave Aleš Rotar podedoval 127 delnic Krke. V lasti ima sicer  skoraj 14 tisoč delnic, ki so po trenutni ceni skupaj vredne tri četrt milijona evrov. Predsednik upave Krke Jože Colarič ima 22.500 delnic, ki so trenutno vredne nekaj čez 1,2 milijona evrov. 

Konec lanskega maja je član nadzornega sveta Franc Šašek kupil 400 delnic Krke, zanje pa plačal malo manj kot 59 evrov za delnico, skupaj dobrih 23 tisoč evrov. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice