Gorenjska
64 ogledov

Divjaki in divjad

Merjenje hitrosti PU Kranj
Na praznični velikonočni ponedeljek, 5. aprila, ko so bile vozne razmere še bistveno drugačne, so prometni policisti poostreno merili hitrost na gorenjski avtocesti. Ugotovili so kar 41 prekoračitev hitrosti. Med njimi je bil tudi voznik, ki je vozil kar 209 kilometrov na uro. Proti vsem so zato sprožili prekrškovni postopek.

Po ohladitvi in sneženju so ceste mokre in spolzke, asfalt je hladen. S Policijske uprave (PU) Kranj so zato že včeraj in tudi danes na voznike naslovili poziv, naj vozijo defenzivno, zmanjšajo hitrost in povečajo varnostno razdaljo.

Vozilo se v takih razmerah ustavlja dlje časa. To naj upoštevajo tudi pešci, preden na prehodu za pešce stopijo na cesto. Na vozilih pa ne sme biti snega in ledu, stekla morajo biti čista, opozarjajo policisti.

Povožena žival na avtocesti

Včeraj, 6. aprila, je bila na gorenjski avtocesti pri Naklem povožena žival. Kot je pojasnil mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj, živali pridejo največkat na "odprte" avtocestne priključke. Lahko pa zaidejo, če je poškodovana varovalna ograja, ki preprečuje vstop divjadi. "Tudi v tem segmentu velja, da večja kot je hitrost, večja je nevarnost. Zato naj vozniki tudi na avtocesti spremljajo promet in upoštevajo tudi možnost takih primerov oziroma trkov," je razložil Bojan Kos.

Še ena zanimivost prav s tega območja: pred skoraj sedmimi leti, bilo je jeseni, so zaradi družine divjih prašičev med priključkoma Kranj zahod in Naklo policisti v sodelovanju z Darsovimi delavci za eno uro v obe smeri zaprli avtocesto, tako da so lahko lovci šli na teren in opravili svoje delo. Živali so namreč spodkopale in dvignile varovalno ograjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.