Gorenjska
1457 ogledov

Dlje časa jih je pretepal, grozil ...

Nasilje v družini Profimedias Fotografija je simbolična.
Konec minulega tedna so gorenjski policisti kar trikrat posredovali zaradi nasilja v družini, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj. Še enega nasilneža, ki je dlje časa grdo ravnal s svojci, so prav tako ta konec minulega tedna privedli na sodišče k preiskovalnemu sodniku. Ta mu je odredil pripor.

V enem primeru se bil moški nasilen do zunajzakonske partnerke. Pridržali so ga, zdaj pa proti njemu vodijo postopek.
V drugem primeru so policisti obravnavali  moškega, ki  je kršil  prepoved  približevanja. V stanovanje  je  vstopil na silo. V času dejanja oškodovanke ni bilo doma.
V tretjem  primeru pa so policisti v dejanju moškega ugotovili znake kaznivega dejanja nasilja v družini in vodijo predkazenski postopek.

S  privedbo na pristojno sodišče pa so gorenjski policisti konec tedna zaključili predkazenski postopek proti še enemu nasilnežu. Utemeljeno ga sumijo, da je s svojci dlje časa grdo ravnal, jih pretepal in jih s svojim ravnanjem spravljal v ponižujoč položaj.

Na dan prijave nasilja jih je tudi fizično ogrožal in jim grozil. Policisti so mu zato odvzeli prostost in ga pridržali, po zbiranju obvestil pa privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

"Med zadnjim dejanjem je bil osumljenec pod vplivom alkohola, ki je eden od pogostejših  dejavnikov tveganja za razvoj nasilja v družini. Nasilje prijavite takoj, ko do njega pride, ker običajno ne mine samo od sebe in se lahko stopnjuje tudi do najhujših oblik kaznivih dejanj. Prijavo lahko poda tudi priča," je opozoril mag. Bojan Kos, pristojen za odnose z javnostmi na Policijski upravi Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.