Gorenjska
712 ogledov

Dan gorskih reševalcev bo, dan slovenskih dobrot odpade

Staro mestno središče Kranja, Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj
Konec tedna bo v Kranju zelo pestro. Sobota bo dan za gorske reševalce, v nedeljo pa bi na Brdu pri Kranju moral potekati Dan slovenskih dobrot, a so ga organizatorji zaradi napovedanega slabega vremena odpovedali

V soboto 28. maja 2022, bo v mestnem središču Kranja Dan gorskih reševalcev, ki ga organizirata GRS Kranj in GRZS v sodelovanju z Mestno občino Kranj. Organizatorji so pripravili pester program. Od 9:00 do 13:00 bo na Glavnem trgu za vse obiskovalce omogočeno plezanje na plezalnem stolpu. Na Pungertu bo ob 13:00 podelitev diplom novim gorskim reševalcem in inštruktorjem gorskega reševanja, od 14:00 pa sledi še tekmovanje gorskih reševalcev iz prve pomoči.

Točno ob 12:00 pa bodo reševalci pokazali, kaj znajo in zmorejo z vajo helikopterskega reševanja iz kanjona reke Kokre. »Regijski center za obveščanje Kranj je dobil klic, da so v kanjonu Kokre trije ljudje, eden je poškodovan in dva pogrešana. Poškodovani je na strmem pobočju pod robom kanjona. Območje je nedostopno po navadnih poteh,« so organizatorji zapisali o scenariju vaje. Njen namen je prikazati dobro pripravljenost gorskih reševalcev za prihajajočo poletno sezono in tudi dobro sodelovanje vseh, ki pri reševanju sodelujejo. Ogled vaje bo možen z mosta med Mitnico in Čebelico.

 | Avtor: GRS Kranj GRS Kranj

Na Brdu pri Kranju bi moral v nedeljo potekati tudi Dan slovenskih dobrot, a so ga organizatorji zaradi napovedane slabe vremenske napovedi odpovedali.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.