Gorenjska
119 ogledov

Dnevi domačih dobrot na Brdu pri Kranju

Lokalna hrana je bila na Brdu vedno cenjena Marjanca Hanc
V Parku Brdo bo ta konec tedna največja tržnica ekoloških in drugih domačih pridelkov na Gorenjskem.

V soboto, 19. septembra, od 14. do 18. ure, in v nedeljo, 20. septembra, od 10. do 16. ure, bodo na posestvu potekali Dnevi domačih dobrot. Na tržnici bo več kot 20 ponudnikov predstavljalo in prodajalo svoje izdelke. Poleg tega bodo potekale trajnostno naravnane delavnice za otroke, na Račjem otoku bo brdska kulinarična ponudba, ki ima korenine v tradicionalnih slovenskih jedeh in temelji na lokalnih sestavinah.

Vstop v park bo prost ves konec tedna. Kdor bo želel, se bo lahko brezplačno krožno popeljal po parku, pripravili bodo tudi vodene oglede parka. Dnevi domačih dobrot na Brdu so del projekta odprtih vrat Parka Brdo, ki želi približati svojo raznoliko ponudbo lokalnemu prebivalstvu. Že v petek, 18. septembra, pa bodo v Kongresnem centru Brdo organizirali pogovor na temo izzivi in priložnosti lokalne prehranske samooskrbe v letu gastronomije in predsedovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.