Gorenjska
1600 ogledov

Dobrodelnost v Kranju se še nadaljuje

Župan Matjaž Rakovec z glavnima pomočnikoma - Rok Škrlep in Toni Cahunek Saša Despot / Mediaspeed Župan Matjaž Rakovec z glavnima pomočnikoma - Rok Škrlep (L) in Toni Cahunek
V Kranju se nadaljuje decembrska dobordelna akcija V Kranju dobro v srcu mislimo.

»Štiričlanska družina s šolskim in predšolskim otrokom se je v zadnjih letih znašla v težki situaciji. Nerazumevanje med staršema, alkoholizem očeta in visoki dolgovi so v lanskem letu pripeljali do tega, da se je mama z otroki za nekaj mesecev preselila k babici. Vendar le do septembra, ko so se morali ponovno preseliti nazaj v k očetu. Druge možnosti niso imeli. Družina je tudi obravnavana na Centru za socialno delo, otroke pa zaradi psihosomatskih težav, ki so posledica neurejene družinske situacije, spremljajo v Dispanzerju za mentalno zdravje.« To je še ena od zgodb ljudi, ki rabijo pomoč in jih želijo v Mestni občini Kranj pomagati z dobrodelno akcijo V Kranju dobro v srcu mislimo.

V okviru akcije je v soboto dopoldan v mestnem jedru Kranja tako potekal dobrodelni bazar s kuhanjem, kjer je sodeloval tudi župan Matjaž Rakovec. »Ko nam je v življenju lepo, je prav, da se spomnimo tudi tistih, ki si v teh prazničnih dneh ne morejo privoščiti obložene mize in se v toplem domu veseliti praznikov. Prav je, da po svojih zmožnostih pomagamo vsem, ki si ne zmorejo pomagati sami. Vesel sem, da je naš humanitarni projekt spet združil občanke in občane ter smo skupaj pomislili na vse, ki jim je težko,« je ob kuhanju povedal župan, ob tem pa sta mu pomagala še stand up komik Rok Škrlep ter igralec in voditelj Toni Cahunek.

V starem in praznično okrašenem mestnem jedru se je tako zbrala množica ljudi in s tem podprla človekoljubno akcijo, ki jo v Kranju organizirajo že četrto leto zapored. Župan s pomočniki pri kuhariji, osnovnošolci OŠ Orehek Kranj, OŠ Predoslje in OŠ Helene Puhar pa s prazničnimi izdelki na bazarju so tako za dober namen skupaj zbrali kar 1.218,89 evrov.

Družinam lahko vsak pomaga še vedno tudi tako, da na številko 1919 pošlje sporočilo KRANJ5 in tako prispeva 5 evrov. Prispevajo lahko uporabniki mobilnih storitev Telekoma Slovenije, A1, Telemach in T2. Pravila in pogoji za sodelovanje pri storitvi SMS-donacija so objavljeni na spletni strani Mestne občine Kranj. Druga možnost je nakazilo na transakcijski račun Društva prijateljev mladine Kranj, odprt pri Delavski hranilnici, št. SI56 6100 0000 5487 540 s sklicem 500-21112022, ali na transakcijski račun Zveze prijateljev mladine Slovenije, odprt pri SKB banka, d. d., št. SI 56 0310 6100 1018 757, s sklicem SI00 07-245017. Humanitarni projekt V Kranju dobro v srcu mislimo poteka do 31. decembra do polnoči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.