Gorenjska
1567 ogledov

Dokončno je ustanovljeno kranjsko Gibanje Svoboda

V Kranju so ustanovili kranjski Lokalni odbor Gibanja Svoboda.

V četrtek, 13. aprila 2023, so se na ustanovnem zboru zbrali člani stranke Gibanja Svoboda (GS) iz Kranja in oblikovali strankin lokalni odbor. Stranka GS je na lanskih lokalnih volitvah v Mestni občini Kranj (MOK) s šestimi izvoljenimi svetniki in svetnicami druga najmočnejša svetniška skupina v 33-članskem občinskem svetu. Z ustanovitvijo Lokalnega odbora je sedaj stranka v Kranju dobila še institucionalizirano obliko delovanja svojih članov. Za prvega predsednika Lokalnega odbora Gibanja Svoboda Kranj je bil imenovan Maj Fritz, za voljena člana Izvršnega odbora Lokalnega odbora pa sta bila izvoljena Larisa Hajdinjak in Marjan Podgoršek.

Predsednik Fritz je nato člane seznanil z dosedanjim delom stranke v MOK in izpostavil, da so člani GS vključeni v delovanje večine komisij in odborov občine, kar je dober temelj za razvoj stranke tudi v lokalni skupnosti. "Lokalni odbor bo deloval v dobro vseh občanov in občank tudi v prihodnje, svoje delo pa bodo temeljili na vrednotah stranke kot so spoštovanje, svoboda, odgovornost in zaupanje," je dodal.

Na ustanovnem zboru so člane pozdravili tudi ministrica Alenka Bratušek in poslanca Državnega zbora Sandra Gazinkovski ter Bojan Čebela. Članici Izvršnega odbora Gibanja Svoboda Kranj sta po funkciji še poslanka Andreja Kert in poslanka ter vodja svetniške skupine Gibanja Svoboda v mestnem svetu Sandra Gazinkovski. Člani stranke so se seznanili tudi z imenovanjem Dragane Bogatinove za sekretarko odbora in predlogom za imenovanje Marka Miklavca in Sandija Ržena za podpredsednika odbora. Vsi našteti so tudi člani izvršnega odbora.

Komentarjev 4
  • Plavi-mil 12:45 17.april 2023.

    Nimajo nobenega SRAMU ti nesposobneži in IZDAJALCI Slovenije in Slovencev ?

  • Avatar Migrant
    Migrant 10:56 17.april 2023.

    Hočemo več migracij v Kranj. Svoboda začnite delat to kar ste obljubili odprte meje in človekove pravice za vse.

  • Avatar Minovak
    Minovak 10:54 17.april 2023.

    Svet ni poln idiotov, so pa strateško razporejeni, da vsak dan srečaš vsaj enega. (narodni)