Gorenjska
389 ogledov

Dom Taber v pričakovanju drugega odmerka

Dom Taber v Šmartnem v občini Cerklje na Gorenjskem
1/2
arhiv Dom Taber Šmartno Stanovalke Doma Taber v Šmartnem v občini Cerklje na Gorenjskem, fotografija je bila posneta januarja 2021.
Po zadnjih podatkih na sledilniku covid ima občina Cerklje na Gorenjskem v zadnjem obdobju najslabše epidemiološke razmere na Gorenjskem zaradi najvišjega deleža okuženih. Eno od žarišč je Dom Taber v Šmartnem, kjer imajo trenutno v rdeči coni 18 stanovalcev.

Jutri, 21. januarja, bodo stanovalci Doma Taber, socialnovarstvenega zavoda iz Šmartna v občini Cerklje na Gorenjskem, prejeli drugi odmerek cepiva proti covidu-19. Kot je pojasnila Martina Martinčič, direktorica Doma Taber, so prvo cepljenje izvedli v sodelovanju z Zdravstvenim domom Kranj 27. decembra lani, drugo bo na vrsti jutri. Prvi odmerek je prejelo 134 stanovalcev in 33 zaposlenih. "Upamo in si želimo, da potem sledijo za nas lepši dnevi," pravi direktorica.

Še vedno težke razmere

V domu, kjer je prostora za 156 starejših, jih je trenutno 146. Zaradi covida-19 so umrli trije stanovalci. V rdeči coni imajo zaradi okužbe s covidom 18 stanovalcev, še dve stanovalki pa sta zaradi covida na zdravljenju v bolnišnici. Glede na to, da so od 80 zaposlenih štirje na bolniški zaradi okužbe s covidom, pa je direktorica razložila, da trenutno ne potrebujejo dodatne pomoči zdravstvenega osebja ali prostovoljcev.

Brezplačno testiranje še 27. januarja

Tudi v Cerkljah so občanom omogočili v januarju več brezplačnih testiranj s hitrimi testi na koronavirus. In sicer so potekala v nekdanji lekarni na Trgu Davorina Jenka 13 v Cerkljah. Še eno testiranje je predvideno 27. januarja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.