Gorenjska
123 ogledov

Država bo na terenu osveščala o odgovornem ravnanju

Število okužb z novim koronavirusom drastično narašča. V zadnjih tednih je še posebej na udaru Gorenjska, kjer je krivulja naraščanja okuženih najstrmejša. V Uradu vlade za komuniciranje so se zato odločili, da se podajo na teren in občane osvestijo o odgovornem ravnanju. Jutri bodo v Kranju in Škofji Loki.

V Kranju bodo jutri, v četrtek, 22. oktobra 2020, med 10. in 17. uro potekale preventivne aktivnosti ozaveščanja občanov o pomenu odgovornega ravnanja in o tem, kako lahko vsak izmed nas prispeva k zajezitvi širjenja novega koronavirusa, ki jih pripravlja Urad Vlade Republike Slovenije za komuniciranje skupaj s študenti Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani. Predstavili bodo pomen pravilne uporabe mask, higiene rok in kašlja ter ustreznega ravnanja v primeru, ko se ne počutimo zdrave. Hkrati pa ozaveščali tudi o pomenu mobilne aplikacije za varovanje zdravja in življenja ljudi #OstaniZdrav in sodržavljane spodbudili, da aplikacijo v čim večji meri uporabljajo ter s tem razbremenijo slovenske epidemiologe. Odgovoriti želijo tudi na najrazličnejše pomisleke, ki krožijo med ljudmi, in so velikokrat podlaga za odločitev posameznikov, da si aplikacije ne želijo namestiti. Občani Kranja so zato vabljeni, da obiščejo posebno promocijsko stojnico, ki bo v ta namen delovala na Maistrovem trgu v mestnem središču.

Osveščali bodo tudi v Škofji Loki

Prav tako jutri bo stojnica, na kateri bodo študentje Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani ozaveščali občanke in občane o odgovornem ravnanju glede zaščite in zaustiavitve širjenja novega koronavirusa, postavljena v Škofji Loki. Vse nasvete bodo občani lahko pridobili med 10. in 17. uro na Cankarjevem trgu v mestnem središču.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.