Gorenjska
4959 ogledov

Dva močno pijana, eden verjetno ni vedel, da vozi

Vožnja in alkohol
Na območju Policijske postaje Kranj so včeraj policisti obravnavali dva voznika, za katera se je ob preizkusu alkoholiziranosti pokazalo, da sta huje opita. Glede na stopnjo alkohola bi pri enem od njiju lahko celo rekli, da ni vedel, da vozi avto, kaj šele, da nima vozniške. Zoper oba voznika vodijo prekrškovni postopek, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Kranjski policisti so imeli včeraj na cesti 1. maja v Kranju postopku voznika, ki je z vozilom zapeljal čez betonski robnik in je obtičal na travnati površini. Pri preizkusu alkoholiziranosti je indikator alkohola pokazal 0,93 mg/l.
Posredovali so tudi poklicni gasilci GARS Kranj: ti so nasedlo vozilo stabilizirali, odklopili akumulator, posuli po vozišču iztekle motorne tekočine in s tehničnim posegom vozilo dvignili nazaj na parkirišče.

Na območju Cerkelj na Gorenjskem so policisti včeraj obravnavali voznika osebnega vozila, ki je vozil brez vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo zasegli. Z njim so opravili tudi preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal kar 1,39 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Na vozilu je imel nameščene tudi registrske tablice, ki niso pripadale vozilu. Tudi zoper tega voznika vodijo policisti prekrškovni postopek.

Na Gorenjskem so sicer včeraj policisti obravnavali šest prometnih nesreč, vse so se na srečo končale le z materialno škodo.

S PU Kranj so med včerajšnjimi dogodki izpostavili tudi "dogajanje" v Spodnjih Bitnjah. Tam je pes ugriznil žensko in jo lažje poškodoval. Policisti zoper lastnika psa vodijo prekrškovni postopek.

Komentarjev 1