Gorenjska
2677 ogledov

Dva so izločili

Policija uniforma policist Saša Despot
Gorenjski policisti so včeraj zaradi alkoholiziranosti dva voznika izločili iz prometa, so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

Blejski policisti so popoldne dobili prijavo, da nekdo nezanesljivo vozi po Pokljuki. Preizkus alkoholiziranosti je pri tem vozniku pokazal rezultat 0,91 mg/l alkohola. Zaradi hujšega prekrška ga zdaj obravnavajo v prekrškovnem postopku.
Vpliv alkohola pa so ugotovili tudi vozniku, ki je na avtocesti pri Radovljici v trčenju poškodoval odbojno ograjo in odpeljal naprej proti Avstriji. Voznika so tako ustavlili na mejni kontroli v Avstriji. Zaradi povzročitve prometne nesreče s pobegom in vožnje pod vplivom alkohola (0,38 mg/l) proti njemu poteka prekrškovni postopek.

Kriv si je sam

Včeraj je bilo na Gorenjskem šest prometnih nesreč, ena od teh s telesnimi poškodbami. V Kranju je mopedist trčil v rob pločnika, izgubil nadzor nad mopedom, padel po tleh in se huje poškodoval. Policisti so ugotovili, da moped ni registriran, mopedist nima vozniškega dovoljenja. Moped so mu zato zasegli in proti njemu vodijo prekrškovni postopek. Tuja krivda je izključena, so navedli policisti.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:52 03.november 2021.

    Kaj kros motoristov niste zaznali na Pokljuki ? Vožnja z neregistriranimi motorji je hit v Slovenji !