Gorenjska
828 ogledov

"Če vam je že vseeno za sebe, ..."

prometna nesreča znak Facebook
Na Gorenjskem so se v zadnjih 24 urah zgodile štiri prometne nesreče s telesnimi poškodbami, v kar dveh so policisti ugotovili, da sta bila voznika pod vplivom alkohola (0,41 in 0,42mg/l). "Udeležence pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in večji odgovornosti. Če vam je že vseeno za sebe, naj vam vsaj ne bo za druge, ki se nič krivi znajdejo v nemilosti," so danes sporočili s Policijske uprave Kranj.

V Bohinju in na območju Škofje Loke sta včeraj dva voznika zapeljala s ceste. Kot navaja Uprava RS za zaščito in reševanje, se je okoli 15.30 pred naseljem Bohinjska Bistrica, občina Bohinj, osebno vozilo prevrnilo na streho, pri tem sta se poškodovala dva človeka. Gasilci PGD Bohinjska Bistrica so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator, nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečencev ter vozilo povlekli na cesto in na vozilo avtovleke.
Na območju Škofje Loke, točneje na relaciji Todraž–Bačne, občina Gorenja vas - Poljane, je voznik z osebnim vozilom malo čez 23. uro zapeljal z vozišča v reko Potoška grapa in se poškodoval. Poškodovancu so reševalci Nujne medicinske pomoči Škofja Loka nudili prvo pomoč. Gasilci PGD Škofja Loka so kraj nesreče zavarovali in razsvetlili ter s tehničnim posegom dvignili vozilo iz reke.

V krožišču Avsenik, občina Radovljica, sta včeraj trčila voznika. Povzročitelj pri zapuščanju krožišča ni vozil po sredini prometnega pasu.
V Kranju pa se je poškodovala peška, ki jo je zadela rolka mlajšega uporabnika. Okoliščine kažejo, da se je uporabnik držal za skuter in padel ter pri tem izgubil nadzor nad rolko, ki je zadela peško. Policisti zbirajo obvestila o udeležencih in omenjeni nesreči.

Blejski policisti so obravnavali požar na delovnem stroju, radovljiški pa na počitniški prikolici. Prikolica je zagorela malo pred 18. uro, požar so pogasili gasilci PGD Brezje in Ljubno. Prikolica je uničena. Tuje krivde policisti niso ugotovili, na srečo pa je nastala le materialna škoda.
Okoli 23. ure so se vnele še saje v dimniku na Cankarjevi cesti v Tržiču. Dimniški požar so pogasili gasilci PGD Tržič, dimnik so še pregledali s termovizijsko kamero in odsvetovali kurjenje do dimnikarskega pregleda.

Radovljiški policisti so obravnavali nesrečo pri delu s kmetijsko mehanizacijo in lažje poškodbe pri moškem.

Dva prepeljali v jeseniško bolnišnico

Vojaški helikopter je z ekipo za helikoptersko reševanje včeraj dvakrat reševal v gorah. Iz koče pri Triglavskih jezerih so ob 8. uri zjutraj klicali na pomoč ženski, ki je potrebovala zdravniško oskrbo. Posadka helikopterja SV z dežurno ekipo GRS Brnik na krovu jo je prepeljala v jeseniško bolnišnico. Gorski reševalci GRS Bohinj so zavarovali kraj pristanka helikopterja. Okoli 16. ure pa se je med Planiko in Velim poljem izgubil planinec, zdrsnil na brezpotju zdrsnil in se poškodoval. Reševalci GRS Bohinj in dežurna ekipa GRS Brnik so poškodovanega oskrbeli na kraju, nato ga je posadka s helikopterjem prepeljala v Splošno bolnišnico Jesenice.

Velesovo: uničili neeksplodirano mino

Včeraj popoldne je občan v Velesovem, občina Cerklje na Gorenjskem, našel staro neekspodirano mino. Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje navajajo, da je bila neeksplodirano sredstvo jugoslovanska mina ročnega netrzajnega lanserja, kalibra 44 mm. Pripadnika državne enote za varstvo pred neesplodiranimi ubojnimi sredstvi Gorenjske in Ljubljanske regije sta mino na kraju najdbe varno uničila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.