Gorenjska
26879 ogledov

Igor Velov: Nekdanji šef državne agencije ima v enem stanovanju 15 najemnikov

velovstritarjevakranj
Igor Velov je kranjski mestni svetnik in tudi državni svetnik. Stanovalci na Stritarjev v središču Kranja pa opozarjajo na njegovo vlogo najemodajalca. V njegovem stanovanju, ki je bil prej poslovni prostor, namreč prebivajo številni tujci. Stanovalce motijo higienske razmere, nočni prihodi in podobno.

Večstanovanjska stavba na Stritarjevi je tik poleg policije, sedeža inšpekcijskih služb, občine v samem središču mesta. Stanovalci (podatke hranimo) opozarjajo že dlje časa, da v enem od stanovanj živi okoli 20 tujcev. Najemodajalca Igorja Velova (lastnik 130 metrov velikega stanovanja, kjer je bil prej poslovni prostor) so že opozorili na probleme s higieno, odpadki in zlasti nočnimi prihodi in odhodi stanovalcev. Po uradnih podatkih je v stavbi 22 oseb s stalnim in 33 z začasnim prebivališčem in precej od teh prav v stanovanju kranjskega politika, ki je tudi državni svetnik. Podatki na poštnem nabiralniku ponudijo imena, ki jih zaradi varstva osebnih podatkov ne objavljamo, a gre za skoraj izključno za albansko govoreče priseljence. Slednji so v zadnjih letih množično prihajali v Kranj in o tem je bilo že sproženo tudi poslansko vprašanje.

velovstritarjevakranj | Avtor: Miran Šubic Miran Šubic
Igor Velov je danes potrdil, da je stanovanje spremenil iz poslovnih prostorov v stanovanjske: "Vse je po predpisih in zakonito, v stanovanju je dovolj sanitarij in bivanje je v njem bolj ugodno kot morda kje drugod. Jaz dejansko s stanovalci nimam nič," je dodal najemodajalec 130 kvadratov velikega stanovanja na Stritarjevi 8. Potrdil je, da v njegovem stanovanju biva do 15 tujcev, ki so večinoma albansko govoreči delavci. Po njegovem so podnajemniki njegovega najemnika, podjetja Majli. Slednje se ukvarja z gradbenimi deli. Kot je še poudaril, so pritožbe v hiši letele tudi na stanovalce v stanovanju Elvisa Durakovića, ki je sicer direktor NKBM v Kranju in predsednik NK Sava, kjer je najemnik gostinskega lokala eden od svetnikov Liste za razvoj Kranja, ki jo vodi Velov. Duraković nam je potrdil lastništvo in tudi najemnike v svojem stanovanju.

"Višina najemnine ni skrivnost, mesečno dobim za to stanovanje 1400 evrov," je dodal Velov in potrdil, da je bilo do zdaj po njegovi oceni največ zapletov zaradi zbiranja in ločevanja odpadkov prebivalcev stanovanja na Stritarjevi 8. "Jaz sicer z njimi neposredno nimam neposrednih stikov..." trdi Velov, zastopnik podjetja Majlo pa je Naser Ahmetaj.

Stanovalci opozarjajo, da so ugotovili tudi, da je brez vednosti drugih postal pomemben lastnik funkcionalnega zemljišča okoli stavbe. V zadnjem času pa je Velov kot mestni svetnik in predsednik svetniške skupine (4 svetnice in svetniki) v mestnem svetu naslovil javno vprašanje o obvestilu, ki so ga na eni od kranjskih osnovnih šol (kasneje tudi drugod) naslovili na albansko govoreče otroke in starše in jih v njem seznanili o tem, kako bo šola delovala v času krize z virusom covid-19. Velov je opozoril na sporno prednost albanskemu jeziku pred slovenskim....

V lanskem letu je bil Igor Velov odstavljen kot direktor državne agencije za varnost prometa potem, ko ni znal pojasniti dogodka in svojega stanja, ko mu je na službenem vozilu počila pnevmatika po domnevnem trku ob rob pločnika v Kranju. Policija pa zoper njega vodi postopek zaradi sumljive povezave med njegovo funkcijo direktorja agencije in sponzoriranja enega od kranjskih klubov.

Igor Velov | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Sam je zavrnil sleherno nepravilnost, pri poškodbi službenega vozila in vzrokih zanjo pa ni nikdar javnosti pojasnil, kaj se je tistega dne dogajalo. Drži pa podatek, da je bil istega dne in neposredno po incidentu z vozilom v stanju, ko ni zmogel voditi skupščino javnega podjetja Komunala Kranj in mestni svet ga je kasneje zamenjal kot predstavnika Kranja v skupščini podjetja.

Komentarjev 24
  • dusan11 15:10 18.april 2020.

    Pokvarjen levak

  • andrej084 14:45 18.april 2020.

    Spet en paprikar, ki je ostal v Sloveniji, sam da ta še soli pamet drugim, sam se ga pa nazira do nezavesti. Alenkin kader??

  • sam50 13:16 18.april 2020.

    Siromak mora nekje ujeti tisti izgubljeni dohodek,ko se je napajal na državni pipi.....