Gorenjska
1037 ogledov

Dve nesreči, tri poškodovane voznice

Dispečerski center 112 rešilec nujna medicinska pomoč reševalec Anže Petkovšek
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali devet prometnih nesreč, od teh dve s telesnimi poškodbami, v katerih so se poškodovale tri voznice.

Okoli 16. ure so na Ljubljanski cesti, na Laborah blizu bencinskega servisa v Kranju, verižno trčila tri osebna vozila. S Policijske uprave Kranj so danes pojasnili, da je nesrečo povzročila voznica, ker je vozila na prekratki varnostni razdalji in je trčila v dve vozili pred njo. Posredovali so gasilci GARS Kranj, ki so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih in nudili pomoč reševalcem NMP Kranj. Dve poškodovani voznici so prepeljali na zdravljenje v bolnišnico.

Preizkus alkoholiziranosti je pri povzročiteljici pokazal še dovoljeno stopnjo  alkohola  (0,23mg/l), ki pa vendarle že ima določen vpliv za zmožnost obvladovanja vozila. "Taka stopnja že povzroča, da se opazovani objekti vozniku zdijo bolj oddaljeni, kot so v resnici. Zato voznik zamuja s spreminjanjem smeri, zmanjševati se začne sposobnost hitrega preusmerjanja pogleda z enega predmeta na  drugega, bistveno pa sta zmanjšani pozornost in zmožnost pravočasnega reagiranja. To pomeni, da je pot ustavljanja daljša," opozarjajo policisti. 

Druga prometna nesreča s telesnimi poškodbami se je zgodila na gorenjski avtocesti, in sicer v smeri Radovljica-Podtabor pri priključku Brezje, zaradi česar je nastal zastoj. Voznica je okoli 15. ure zaradi nepravilne vožnje po prometnem pasu (ni vozila po sredini prometnega pasu) povzročila prometno nesrečo s samoudeležbo. V trčenju se je lažje poškodovala. 
Gasilci GARS Kranj in Jesenice so zavarovali mesto nesreče, odklopili akumulator in nudili pomoč reševalcem NMP Bled in Radovljica pri oskrbi in prenosu poškodovane, navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. 

Komentarjev 1
  • Tammy_Khang 11:18 02.april 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎