Gorenjska
2844 ogledov

Dve reševanji, za eno je bil kriv pasji ljubljenček

reševalna akcija Kolovrat gorski reševalci Miljko Lesjak, GRS Tolmin Fotografija je simbolična.
Če verjamemo ali ne, danes, v nedeljo, 20. novembra, dopoldne so gorski reševalci iz Mojstrane hiteli na pomoč zaplezanemu planincu zaradi tega, ker mu je na pobočju Debele peči ušel pes. Zaradi tega je bil aktiviran tudi vojaški helikopter. Helikopter pa je nekaj ur pozneje z reševalci poletel še na Mangart.

Kot poročajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so na center za obveščanje ob 10.44 prejeli obvestilo, da je na pobočju Debele peči nad naseljem Krnica, občina Gorje, pes ušel lastniku, zato sta se oba zaplezala na ledenem območju. Reševalci GRS Mojstrana so s pomočjo vrvne tehnike oba spravili na varno območje in ju pospremili v dolino.
Aktiviran je bil helikopter Slovenske vojske za gorsko reševanje, ki je prepeljal reševalce v bližino kraja dogodka. Zaradi neugodnih vremenskih razmer namreč reševanje zaplezanega planinca in njegovega psa s helikopterjem ni bilo mogoče.

Malo pred 15. uro pa si je na Mangartu, občina Bovec, planinec, tuji državljan, poškodoval nogo. Aktivirani so bili reševalci GRS Bovec in helikopter Slovenske vojske z združeno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči in Gorske reševalne službe, ki je poškodovanca prepeljal v Bovec. Tam so ga oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Tolmin in ga z reševalnim vozilom prepeljali do mejnega prehoda Predel, kjer so ga izročili italijanskim kolegom.

Komentarjev 2
  • Kmodri 21:53 20.november 2022.

    Kuška rešiti, Planinca pa pustiti tam ali pa mu izstavili račun!