Gorenjska
748 ogledov

Dveurno cepljenje brez naročanja v kranjski vojašnici

Kartica AstraZeneca M. Ha.
Tudi v Kranju bodo v ponedeljek, 21. junija, med 12. in 14. uro prvič cepili proti covidu-19 brez naročanja.

"Na voljo bo cepivo AstraZeneca. Cepili jih bomo čimveč," je danes na vprašanje, s katerim cepivom in koliko občanov bodo predvidoma cepili na prvem odprtem cepljenju, odgovorila direktorica Zdravstvenega doma Kranj Lilijana Gantar Žura.

Iz službe za stike z javnostjo pa so nam nato dodatno pojasnili, da izbira cepiva še ni možna. "Ministrstvo za zdravje je za odprto cepljenje brez naročanja namenilo cepivo AstraZeneca. V omejenem deležu pa bomo uporabili tudi druga cepiva, ki so ostala zaradi neudeležbe naročenih pacientov. V ponedeljek, 21. junija, bomo v kranjski vojašnici predvidoma cepili 300 nenaročenih pacientov."

Zdravstveni dom Kranj, ki izvaja cepljenje proti covidu-19 v Vojašnici Petra Petriča Kranj, še vedno zbira prijave za cepljenje prek lastnega spletnega obrazca. Upoštevajo pa tudi prijave prek spletnega portala zVEM. Prijavljene nato obvestijo o terminu cepljenja.

V ponedeljek, 21. junija, bodo tako najprej proti covidu-19 cepili naročene, med 12. in 14. uro pa nenaročene. O novih terminih za nenaročene bo Zdravstveni dom Kranj obveščal sproti na svoji spletni strani

Začenja se tudi cepljenje otrok, starejših od 12 let. Na cepljenje vabijo prijavljene, za katere je cepljenje odobril njihov pediater. V ponedeljek, 21. junija, jih bodo cepili 86. Otroka mora pri cepljenju spremljati odrasla oseba oziroma zakoniti zastopnik. Če prihaja sam, mora s seboj prinesti podpisano soglasje, ki je dostopno na tej povezavi.

Jutri odprto cepljenje v Škofji Loki, v torek v Tržiču

Kot smo že poročali, bo jutri, v petek, 18. junija, prvo nenaročeno cepljenje proti covidu-19 v Škofji Loki v prostorih TIC-a na Kidričevi cesti in to še v večjem obsegu kot v Kranju. Odmerkov je več kot 500, najprej Janssen, potem AstraZeneca. Pri tem bodo, kot so opozorili, dosledno upoštevali, da bo osebje Zdravstvenega doma Škofja Loka najprej cepilo naročene, od 10.30 do 13. ure pa nenaročene.

 V torek, 22. junija, bodo množično cepljenje za nenaročene med 13. in 18. uro izvedli tudi v Zdravstvenem domu Tržič, in sicer bo na voljo samo cepivo AstraZeneca za 300 ljudi. Vse naročene na cepljenje proti covidu-19 pa še naprej cepijo v rednih terminih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.