Gorenjska
2313 ogledov

Eden med vožnjo iskal polnilec, drugi zaspal, ...

Telefoniranje med vožnjo Profimedias Fotografija je simbolična.
Pester kulturni dan so imeli včeraj tudi gorenjski policisti. Že okoli 7. ure je na območju Kranja s ceste zapeljal 46-letni voznik in trčil v drevo.

Kot so danes v pregledu dogodkov navedli s Policijske uprave Kranj, je zgoraj omenjeni voznik med vožnjo iskal polnilec za telefon. Na srečo mu pri trčenju v drevo ni bilo nič, trpela je le pločevina. Na kraju so mu policisti izdali plačilni nalog.
Radovljiški policisti so bili včeraj okoli 13.40 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je 55-letni voznik trčil v parkiran avtomobil na dvorišču stanovanjske hiše. Voznik je po podatkih policije med vožnjo zaspal, zapeljal izven vozišča na dvorišče hiše in tam trčil v parkiran avtomobil. Na  kraj nesreče so prihiteli tako gasilci kot zdravstveno osebje, a na srečo nihče ni bil telesno poškodovan. Zoper povzročitelja zdaj policisti vodijo prekrškovni postopek.
Okoli 13.30 pa je 53-letni tuji voznik avtomobila v Bohinjski Bistrici zaradi neprilagojene hitrosti najprej trčil v avtomobil, ki je bil parkiran pred njim, in v peško, ki je stala ob njem. Poškodovani ženski so zdravstveni delavci najprej nudili pomoč na kraju nesreče, nato so jo odpeljali v zdravstveno ustanovo. Policisti  vodijo za voznika predkazenski postopek zaradi suma povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

Pozitivna na testih

Za hujši prometni prekršek bo moral odgovarjati 52-letni voznik osebnega vozila, ki so ga prometniki ustavili včeraj okoli 18. ure na Jesenicah. Bil je pozitiven na hitrem testu na prepovedano drogo, odrejeni strokovni pregled na prepovedano drogo pa je odklonil. Prepovedali so mu je nadaljnjo vožnjo in napisali obdolžilni predlog pristojnemu okrajnemu sodišču.

Sinoči okoli 22.30 je v Lescah 40-letni  voznik z avtomobilom, v katerem sta bila še dva sopotnika, najprej trčil v sredinski otok pred krožiščem in nato obstal na sredini krožišča na travnati površini. Vozil je pod vplivom  alkohola  (0,83  mg/l). Odredili so mu strokovni  pregled. Na srečo nihče ni bil telesno  poškodovan. Policisti za voznika vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper  varnost javnega prometa, o vsem pa bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Reševali pod Kofcami in na smučišču Krvavec

Tržiški policisti še ugotavljajo okoliščine nesreče, ki se je sinoči zgodila pod planino Kofce. Okoli 21.20 so bili obveščeni, da je pri vožnji z motornimi sanmi padel in se pri tem lažje telesno poškodoval 45-letni voznik. Na kraju nesreče so mu pomoč nudili gorski reševalci GRS Tržič. Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so voznika prepeljali do Jelendola in ga tam predali reševalcem Nujne medicinske pomoči Tržič, ti pa so ga nato odpeljali v jeseniško bolnišnico.

Helikopter Slovenske vojske pa je včeraj v zdravstveno ustanovo prepeljal 42-letnega moškega, ki je na smučišču Krvavec stopil na desko za bordanje in padel. Kranjski policisti so bili o nesreči obveščeni okoli 15.40. Posredovala je ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika, v kateri je tudi policist gorske policijske enote.

Komentarjev 1
  • srecnii 17:39 09.februar 2023.

    Kaznujete ljudi, ki so iskal polnilec in ker je zaspal za volanom a ste zmešan, tist s sankam pa ga ne boste kaznoval.