Gorenjska
482 ogledov

Eden se je spet "malo hecal" z bombo

Delavski most, Kranj M. Ha. Delavski most v Kranju.
Gorenjski policisti so imeli včeraj, 28. aprila, pester dan. Poleg petih prometnih nesreč so se ukvarjali še s krajo bakrenega materiala z zaprtega dvorišča podjetja na Jesenicah in tremi kršitvami predpisov o javnem redu in miru. Že drugič v dobrem tednu pa je nezanec zlorabil znamenje za pomoč in nevarnost in prijavil, da je v poslovnem objektu v Škofji Loki eksplozivni predmet.

S Policijske uprave Kranj so skopo sporočili, da so včeraj malo pred 12. uro na območju Škofje Loke zaključili z obravnavo prijave o nastavljenem eksplozivnem predmetu. Opravili so ogled kraja in območja, pomagali so si tudi s policijskim psom za specialisticno uporabo.
Nevarnega predmeta niso našli. V dogodku so podani elementi zlorabe klica za nujno pomoč in s tem kaznivega dejanja Zloraba znamenj za pomoč in nevarnost. Storilec se za kaznivo dejanje kaznuje z zaporom do treh let. Policija nadaljuje z zbiranjem obvestil, so pojasnili.

Gre že za drugo enako oziroma podobno kaznivo dejanje v zadnjem obdobju na območju Škofje Loke. Naj spomnimo, da so 20. aprila po klicu na 113 v popoldanskih urah prav tako iskali bombo na območju Škofje Loke, po naših podatkih je šlo za banko na Kidričevi. Zaradi varnosti so tedaj izpraznili dva objekta, zavarovali območje in ga pregledali, a nevarnega predmeta niso našli.

Z vprašanjem, ali so včeraj spraznili isto banko, smo se obrnili na PU Kranj. Mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi, je poudaril, da gre za poslovni objekt. A da policija "zaradi varstva podatkov in interesa preiskav mikrolokacij lokacij in vrst objektov, kadar jih je malo, ne razkriva."

Otroka sta se nevarno nagibala

V Kranju so policisti včeraj preverjali prijavo, da sta se čez ograjo na Delavskem mostu nevarno nagibala dva otroka. Otrok in odrasle ženske, ki naj bi bila zraven, niso izsledili.

Kadila v avtobusu, zaspal za volanom

V prekrškovnem postopku gorenjskih policistov pa sta se včeraj znašla potnica z avtobusa in zaspani voznik.

Prvo so obravnavali blejski policisti. Kot so navedli, se je potnica med vožnjo na avtobusu nedostojno vedla in kadila.

Na območju Škofje Loke je med vožnjo zaspal voznik. Oplazil je ograjo na nasprotnem smernem vozišču in nato čelno trčil v drugega udeleženca. Po podatkih policije je v nesreči nastala samo materialna škoda.
"Utrujenost za volanom  – pomaga le, če se ustavite in zadremate," opozarjajo s PU Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.