Gorenjska
64 ogledov

Ekipna zmaga za kranjske plavalce

Plavalni klub Triglav Kranj prvi na ekipni tekmi. PK Triglav Kranj V drugem delu Pokala Triglav je Plavalni klub Triglav Kranj ohranil prvo mesto.
Minulo soboto je potekal 2. del Pokala Triglav v organizaciji Plavalnega kluba Triglav Kranj. Gostitelji so osvojili prvo mesto, med posamezniki so slavili Sašo Boškan, Ben Schwietert in Zala Pogačar.

Pokal Triglav je sestavljen iz dveh delov, pri čemer je zaradi situacije s covidom-19 prišlo do krajšega zamika: prvi del je potekal 27. marca, drugi je bil prestavljen z 10. aprila na 17. april.

Tako je v skladu s tem 2. del pokala zaznamovala precej okrepljena zasedba, saj se je z višinskih priprav vrnila tudi glavnina reprezentantov Plavalne zveze Slovenije in tekmo izkoristila za priprave na prihajajoče evropsko prvenstvo na Madžarskem.

Slavil domači Triglav

Zaradi prostorske omejitve je lahko tekmovalo le prvih 350 prijavljenih, med plavalci kranjskega Triglava so izstopali Sašo Boškan z osvojenim zlatom na 200 metrov prosto, 400 metrov kravl in 100 metrov delfin, Ben Schwietert s prvim mestom na 50 in 100 metrov kravl, prav tako je bila dvakrat prvouvrščena Zala Pogačar (200 metrov prosto, 50 metrov delfin).

Ekipa kranjskega Triglava je vodila že v prvem delu tekmovanja, po drugem delu je bilo z dodanimi točkami jasno, da zmaga ostaja doma.

Blizu državnega rekorda

Najuspešnejša v Kranju je bila plavalka ljubljanske Olimpije Neža Klančar. Na 50 metrov prosto je z rezultatom 25,36 sekunde dosegla najboljši posamični izid pokala, slovenski rekord, ki ga ima sama v lasti, je zgrešila le za dve stotinki sekunde. Zmagala je tudi na 100 metrov prosto (55,48).

Tekmovanja se nadaljujejo

Prihodnji teden čaka številne plavalce, tudi najboljše iz kranjskega Triglava, močna tekma v Gradcu – tam bodo nastopili vsi naši najboljši plavalci, so zapisali na spletni strani Plavalnega kluba Triglav Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.