Gorenjska
6009 ogledov

V eksploziji na Lancovem umrli trije ljudje

Nesreča eksplozija na Lancovem PU Kranj
V nekdanji mizarski delavnici na Lancovem v občini Radovljica je danes popoldne prišlo do velike tragedije: v eksploziji so umrli trije ljudje. Po neuradnih podatkih 40-letni oče, njegov 20-letni sin in 40-letni sosed.

S Policijske uprave Kranj so sporočili, da je eksplozija hudo poškodovala tri ljudi, ki so na kraju umrli. Gre za odrasle osebe. Do požara pa ni prišlo.

Kriminalisti so opravili prvi del ogleda in okoliščine kažejo, da je eksplodiralo v okolici peči na trda goriva. Vzrok še ni znan.

Na spletni strani Uprave za zaščito in reševanje pa navajajo, da je eksplodiralo ob 15.24 in da so po nesreči posredovali gasilci PGD Lancovo, Podnart in Radovljica, ki so pregledali objekt, zavarovali kraj eksplozije, odklopili elektriko in vodo ter nudili pomoč policiji pri razsvetljavi kraja dogodka.

Kriminalisti so ogled kraja za danes prekinili in ga bodo nadaljevali jutri. Do zaključka ogleda bo kraj zavarovan. Ogled kraja je prevzela preiskovalna sodnica. Prisoten je bil tudi državni tožilec.

Nastala je večja materialna škoda. Poleg peči je bil poškodovan še del sten in okna. Okoliški objekti niso bili ogroženi, je pa bila v času intervencije na tem delu zaprta cesta Lipnica-Lancovo.

dezurni@zurnal24.si
 

 

Komentarjev 2
  • matjaz39 19:57 05.februar 2021.

    Umrli so pošteni delavni ljudje,... zanimivo, mojega šefa in prasce na vladi pa noče pobrat.. grrrr