Gorenjska
3283 ogledov

Eksplozivno sredstvo je bilo nastavljeno

Gasilec Anže Petkovšek
Nocoj, v torek, 11. oktobra, malo pred 22. uro, so bili v eksploziji na Kidričevi cesti v Škofji Loki poškodovani manjši opuščeni objekt in dva osebna avtomobila.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so zapisali, da so prostovoljni gasilci PGD Škofja Loka in Stara Loka na kraju ugotovili, da je bilo na zunanjem delu objekta nastavljeno eksplozivno sredstvo, ki je eksplodiralo in poškodovalo objekt. Poškodovanih na srečo ni bilo.
Mag. Janez Šuštar, višji kriminalistični inšpektor, pristojen za stike z javnostmi na Policijski upravi Kranj, je za Žurnal24 malo po polnoči pojasnil, da policisti še opravljajo ogled. Na vprašanje, kakšen objekt je bil poškodovan, je odgovoril, da gre za nekdanji bencinski servis in da je bil objekt prazen. Potrdil je, da nihče v eksploziji ni bil poškodovan in da je nastala materialna škoda.

V pregledu dogodkov, ki so se zgodili v zadnjih 24 urah, so policisti navedli, da je ob 21.43 močno počilo pri zapuščenem objektu. Nekdo je na okno ob vratih nekdanjega bencinskega servisa nastavil neznano pirotehnično sredstvo. Ob sprožitvi je bilo poškodovano okno in del ometa ter tudi dva osebna avtomobila, parkirana blizu objekta.

Komentarjev 2
  • Ender3 23:20 11.oktober 2022.

    Tomašič temu pravi od besed k dejanjem..