Gorenjska
488 ogledov

Elektro Gorenjska bo oskrbela vse z električno energijo

Neurje na Gorenjskem arhiv Elektro Gorenjska
Na Gorenjskem je v zgodnjih jutra njih urah zaradi močnega vetra prišlo do težav tudi na elektrodistribucijskem omrežju Elektra Gorenjska.

Brez električne energije so v zgodnjih jutranjih urah ostale vasi na območju Železnikov in Bohinja ter v višje ležeče in težje dostopnih vaseh, kot so Zgornje Jezersko, vasi v okolici Podnarta, prav tako področje Uskovnice in Pokljuke.  Trenutno je brez električne energije še okrog 400 odjemalcev na območju Podnarta, Uskovnice in Bohinja, prav tako na Jezerskem. Vse razpoložljive ekipe so na terenu od jutranjih ur in vzpostavljajo rezervno napajanje.

"Glede na vremenske razmere ocenjujemo, da bodo do konca dneva vsi prebivalci na Gorenjskem oskrbljeni z električno energijo, bodisi s pomočjo agregatov oziroma z rezervnim napajanjem," so sporočili iz Elektra Gorenjska. Takoj ko so se vremenske razmere umirile, so tako vse njihove ekipe sistematično pristopile k odpravi škod na omrežju. Največ težav pri popravilu napak povzročajo podrta drevesa ob srednjenapetostnih daljnovodnih povezavah. Po prvih ocenah je prišlo do večjih poškodb srednjenapetostnega omrežja na petih lokacijah, ogledi terena in popis škode pa bodo izvajal v naslednjih dneh.

"Vse odjemalce opozarjamo, naj se izogibajo poškodovanim področjem. Prav tako naj se ne dotikajo vodnikov in naj z napravami ravnajo, kot da so pod napetostjo. Poškodbe na omrežju lahko odjemalci sporočajo tudi na številko 112. O aktualnih informacijah vas bomo sproti obveščali, spremljajte nas tudi na www.elektro-gorenjska.si oziroma facebook strani Elektra Gorenjska," so ob tem še zapisali na Eletru Gorenjska..

 

Nakelski gasilci so ponoči reševali skavte

Gasilci Gasilske zveze Naklo pa so ponoči, okrog 3. ure, prejmeli poziv za intervencijo na sotočju Save in Tržiške Bistrice. Tam je bilo ujetih več kot 70 oseb, in sicer skavtov, ki so kampirali. Tamkajšnji gasilci so tako sanirali pot do kampa, pomagali poškodovanim ter prepeljali udeležene do Osnovne šole Naklo, kjer so jih za to noč tudi namestili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.