Gorenjska
419 ogledov

Gimnazija Kranj bo zasijala v vijolični barvi

Gimnazija Kranj
Vsako leto na drugi ponedeljek v februarju tradicionalno obeležujemo Mednarodni dan epilepsije.

Epilepsija je ena najpogostejših nevroloških bolezni. V predelih sveta z razvitim zdravstvom se pojavlja pri približno odstotku prebivalstva. Značilni zanjo so ponavljajoči napadi, ki so različnih oblik. Pogosto jo spremljajo čustvene, umske in socialne posledice, s katerimi pa se vse uspešneje spopadamo. Mnoge so nepotrebne in jih preprečujemo s širjenjem znanja in vedenja o epilepsiji ter tako odpravljamo strahove, predsodke in označenost, ki povečujejo breme bolezni.

Društvo Liga proti epilepsiji Slovenije želi javnost opozoriti na ta dan in predati ključna sporočila o tej bolezni, zato je občine po Sloveniji pozvalo, naj se pridružijo njihovi pobudi in osvetlijo kak vidnejši ali simbolnega objekt v njihovem kraju. Ozaveščanju o tej bolezni se tako tudi letos pridružujejo v Mestni občini Kranj. Ker je barva, ki jo povezujemo z epilepsijo, vijolična, bodo danes stavbo Gimnazije Kranj ob mraku osvetlili z vijoličnimi odtenki.

Komentarjev 1
  • Patricia_Flores 12:34 14.februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma prejel 21.758 $, prejšnji mesec pa sem plačal 29.467 $ za 3-urni delovnik. To naredim ............ >>>>>>>>>> 𝑾𝒘𝒘.𝑱𝒐𝒃𝒛𝑪𝒂𝒓𝒕.𝑪𝒐𝒎