Gorenjska
2355 ogledov

Glasba in ples v Kranju odpirata vrata

Glasbena šola Kranj v petek, 6. maja 2022, in v sredo, 11. maja 2022, pripravlja Dan odprtih vrat.

Učenje inštrumentov, plesa in petja je med otroki zelo priljubljeno. Številni se tako odločijo za vpis v glasbeno šolo. V kranjski so sedaj pripravili še dva dneva odprtih vrat, da zainteresiranim še bolj predstavijo, kaj vse delajo v glasbeni šoli.

Prvi dan dneva odprtih vrat bo namenjen glasbi. V dvorani na Trubarjevem trgu 3 na Pungertu bodo ob 17.00 in 18.00 nastopi s predstavitvijo glasbil. Po nastopu se bodo lahko zainteresirani pogovorili tudi z učitelji različnih inštrumentov in se pozanimali o sprejemnih izpitih.

Drugi dan dneva odprtih vrat bo plesno obarvan. Predstavili bodo namreč balet. Ob 16.15 bo v prostorih kranjskega Javnega sklada za kulturne dejavnosti na Glavnem trgu 7 odprta učna ura 3. razreda baleta. Uro kasneje pa pripravljajo še odprto učno uro plesne pripravnice.

 

Sprejemni preizkusi bodo konec maja

V kranjsko Glasbeno šolo sicer vpisujejo otroke od 5. leta naprej. Vsi od 7. leta pa bodo imeli sprejemne preizkuse, in sicer od 24. do 27. maja 2022. »Otroci se najraje tradicionalno vpisujejo na učenje klavirja, kitare in flavte. Veseli pa smo, da je vedno več otrok, ki si izbirajo, kot mi rečemo, deficitarne inštrumente, kamor predvsem sodijo trobila, kontrabas, oboa, pa tudi klarinet in saksofon. Za vsakega, ki izkaže vsaj nekaj talenta, se sigurno najde mesto,« pravi ravnateljica Petra Mohorčič, ki ob tem še posebej vabi tudi mladostnike k vpisu učenja petja.

V Glasbeni šoli imajo, kot rečeno, tudi baletni program. Otroci od 6. leta se vpisujejo v plesne pripravnice, od 9. leta pa na balet.

Vsi zainteresirani se morajo do 19. maja 2022 obvezno predhodno prijaviti na spletni strani kranjske Glasbene šole. O točnem terminu sprejemnega izpita bodo nato obveščeni po elektronski pošti. Število vpisnih mest za inštrumente, petje in balet je omejeno. V tem času poteka tudi evidenčni vpis otrok, rojenih leta 2016, v glasbeno in plesno pripravnico, otrok, rojenih leta 2017, v predšolsko glasbeno vzgojo ter otrok, rojenih leta 2017 in 2018, v baletni vrtec.

Kot spodbudo k vpisu pa so na kranjski Glasbeni šoli posneli tudi kratek film:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.