Gorenjska
354 ogledov

Glasba je odlično zdravilo

V kranjski Glasbeni šoli (GŠ) še ta teden vabijo k vpisu na dodatna šolska mesta, ki jih je odobrilo ministrstvo ob koncu prejšnjega šolskega leta.

Kot smo že poročali, je občina Cerklje skupaj z Glasbeno šolo Kranj uspela, da je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport širitve oddelkov. Z novim šolskim letom bo tako odprta dislocirana enota Cerklje na Gorenjskem. »Zainteresirani lahko izbirajo med številnimi instrumenti, in sicer med godali violina in viola, med instrumenti s tipkami harmonika in klavir, med pihali flavta, klarinet in saksofon, med trobili rog, trobenta in eufonij ter med tolkali. Spodbujamo seveda predvsem na orkestrske instrumente, saj menimo, da učenci dobijo še posebno izkušnjo druženja in glasbenega ustvarjanja pri orkestrskem pouku,« pravi ravnateljica GŠ Kranj Petra Mohorčič. Za lažjo odločitev so sicer danes ob 17.00 v Kulturnem hramu Ignacija Borštnika pripravili tudi predstavitev vseh instrumentov, preizkusi pa bodo potekali v sredo, po 16.00 v prostorih OŠ Davorina Jenka Cerklje.

Nekaj dodatnih prostih mest je tudi v Kranju. »Iščemo še kandidate za violo, violino, harfo, eufonij in diatonično harmoniko. Za vse zainteresirane bomo veseli, če se nam javijo po telefonu ali elektronski pošti. Sprejemne preizkuse pa bomo imeli v četrtek od 16.00 dalje,« dodaja Mohorčičeva.

 

Še eno posebno šolsko leto

Tudi v glasbenih šolah je zaradi pandemije pred njimi še eno posebno šolsko leto. Kot zagotavlja Mohorčičeva, so v Kranju naj pripravljeni. »Zaenkrat kaže, da bo pouk letos potekal normalno, v šoli, seveda z vsemi ukrepi, ki smo jih že navajeni. Predvsem verjamem, da v primeru, da se karkoli zgodi, naše izkušnje iz lanskega leta kažejo, da so bili učenci tudi v času pouka na daljavo zelo ustvarjalni in sodelovalni. Učitelji so poročali, da so marsikateri učenci še bolj napredovali, saj je bila tako njim kot njihovim družinam v tistem času glasba zagotovo v veliko uteho. Mi bomo v primeru, da se šola ponovno zapre, poskrbeli, da bomo učencem po naših najboljših močeh pomagali, jih spodbujali in verjamem, da bomo skupaj zmogli,« zaključuje Mohorčičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.