Gorenjska
263 ogledov

Glasba nas od nekdaj razveseljuje in povezuje

Glasbena šola Kranj
Šolanje na daljavo v zadnjih tednih poteka v glasbenih šolah, tudi v kranjski. V decembru so običajno pripravili številne koncerte, ki pa so letos zaradi epidemije odpadli. Da njihovi obiskovalci ne bodo ostali brez njih, so se tudi v Glasbeni šoli Kranj odločili, da na splet prestavijo nekaj svojih koncertov iz preteklih let.

»Zagotovo si nihče ni predstavljal, da bosta letošnje leto in predvsem december tako drugačna od preteklih. Delo z učenci poteka na daljavo, druženja so prepovedana, lučke v mestih so sicer prižgane, a vrvež, ki smo ga bili vajeni v decembrskih večerih, ni enako radosten. Na Glasbeni šoli Kranj ni koncertov, ki bi potekali v dvoranah s prekipevajočo in ustvarjalno mladežjo na odru … A močno verjamemo, da tudi vse to enkrat spet bo,« je optimistična ravnateljica Glasbene šole Kranj Petra Mohorčič.

 

Da bodo lažje prebrodili te nenavadne dni, tako obiskovalce želijo spomniti na koncerte učencev, ki so zazveneli v preteklih letih. V delovnih dneh do 24. 12. bodo vsak dan ob 16. uri delili, kot piše Mohorčičeva, pozitivno sporočilo: »Glasba nas od nekdaj razveseljuje in povezuje – naj bo tako tudi v teh dneh!«

 

»Za prvih šest dni smo Izbrali koncert »Koledovanje z Glasbeno šolo Kranj«, ki smo ga z učenci vseh orkestrov, pevskega zbora, petja in glasbene pripravnice decembra 2018 izvedli v dvorani Kongresnega centra Brdo. Vsak orkester si je izbral eno kolednico, ki jo je nato prav za to priložnost priredil eden od slovenskih skladateljev. S petjem so učenci kolednico najprej izvedli v originalu, nato je vsak izmed orkestrov krstno predstavil njeno priredbo,« pravi Mohorčičeva.

 

Glasba na spletu

Ker v Glasbeni šoli Kranj ljubitelje glasbe letos ne morejo niti povabiti na njihove koncerte niti priti na dom kot koledniki, glasbo delijo po spletu. Posebno presenečenje pripravljajo za 23.12., ko bodo predstavili še ''vroče'' izdelke njihovih učencev in družin, ki snemajo ''Glasbena voščila''. »Tudi 24. 12. vas bomo spomnili, da muziciranje naših učencev odpira srca in v nas prebuja posebno radost! Upamo, da vam s tem kar se da polepšamo predpraznične dni,« še zaključuje Mohorčičeva.

 

Posnetke bodo vsak dan objavili na njihovem Facebook profilu, YouTube kanalu in spletni strani gskranj.net. Spodaj pa si lahko ogledate zanimivo glasbeno voščilnico trobilnega ansambla Glasbene šole Kranj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.