Gorenjska
1605 ogledov

Glasbena šola in Ravnikarjev Kranj

Palača občine Kranj, Edvard Ravnikar M. Ha. Palača Mestne občine Kranj oziroma nekdanji OLO.
Od danes, 14. aprila, do vključno nedelje, 16. aprila, poteka največji festival arhitekture in kakovostnih prostorskih ureditev Odprte hiše Slovenije. V Kranju si bo ob vnaprejšnji rezervaciji na spletni strani OHS mogoče 15. aprila ogledati glasbeno šolo na Cankarjevi ulici 2 in se udeležiti arhitekturnega sprehoda po Ravnikarjevem Kranju.

Voden ogled nekoč opuščenih prostorov, ki so bili celovito obnovljeni lani, in v katerih domuje Glasbena šola Kranj, se bo začel jutri, v soboto, ob 10.30. Zbirno mesto bo pred vhodom v glasbeno šolo.

Vsi tisti, ki bi radi prav v letu, posvečenem Edvardu Ravnikarju, izvedeli kaj več o njegovi arhitekturi, pa se lahko udeležijo arhitekturnega sprehoda s konservatorko Natašo Ülen. Začel se bo ob 12. uri na trgu pred Ravnikarjevo stavbo, Palačo Mestne občine Kranj oziroma nekdanjim Okrajnim ljudskim odborom, ki so jo zgradili med  med letoma 1958 in 1960.

Ravnikar je zmagal na natečaju za Kokrško predmestje, ki je bil izveden leta 1966. Zasnoval je hotel Creina s prepoznavno opečnato fasado in veleblagovnico Globus. Med letoma 1968 in 1970 je zasnoval še Agencijo za plačilni promet (bivši SDK), ki jo zaznamuje večkotna tlorisna zasnova.

Globus, razstava, Kranj, Edvard Ravnikar, arhitektura GLOBUS Gorenjska Tudi po pol stoletja je ostal "ves svet v malem"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.