Gorenjska
1809 ogledov

GMT iz Murske Sobote lovke širi po vsej regiji

GMT hišni sejem
1/27
GMT
Podjetje GMT, največji slovenski prodajalec nadomestnih delov in opreme za avtomobile, se je v dobrega četrt stoletja iz malega podjetja iz Murske Sobote prelevilo v regijskega velikana. Skupina GMT bo letos ustvarila čez 100 milijonov v evrov konsolidiranih prihodkov.

Podjetje GMT izhaja iz majhne prodajalne nadomestnih avtomobilskih delov, ki jo je leta 1992 v Murski Soboti odprl ustanovitelj podjetja Vlado Karoly. Do danes se je podjetje, ki je začelo pot z dvema zaposlenim v mali prodajalni, razvilo v regionalnega velikana, ki v več evropskih državah kot skupina GMT, v katero so združeni družba GMT, Adel. Anet, Sec Lubes, AR Regnemer in I.S.T Avtodeli, v 77 poslovnih enotah zaposluje že okrog 450 ljudi.

GMT hišni sejem | Avtor: GMT GMT

Podjetje je pred štirimi leti zastavilo cilj ostati zvest lokalnemu okolju in se z novimi naložbami v digitalizacijo in logistiko neprestano širiti. Pred dvema letoma so tako odprli nov logistični center, ki je pripomogel k temu, da bodo želje in načrti lastnikov, vodstva in zaposlenih, doseči 100 milijonov evrov konsolidiranih prihodkov v skupini GMT, izpolnjeni do konca leta.

GMT hišni sejem | Avtor: GMT GMT

Skupina GMT letno raste s povprečno 10 odstotki, s prevzemi družbe I.S.T. v Sloveniji in AR REGNEMER v Avstriji, pa je skupina GMT utrdila vlogo vodilnega trgovca z mazivi in rezervnimi deli v regiji.

GMT hišni sejem | Avtor: GMT GMT

Znanje delimo, uspehe množimo, je vodilo podjetja, ki septembra tradicionalno za svoje stranke, dobavitelje, poslovne partnerje in zaposlene na sedežu podjetja organizira hišni sejem, na katerem predstavijo najnovejše produkte na trgu in predstavijo smernice za nadaljnji razvoj.

GMT hišni sejem | Avtor: GMT GMT

V Murski Soboti, na območju logističnega centra, se je na dogodku zbralo več kot 2.500 povabljenih, v prvi vrsti kupcev iz celotne regije, več kot 60 dobaviteljev iz celotne Evrope, ki letno ustvarijo za nekaj 10 slovenskih proračunov prihodkov in navsezadnje več kot 450 zaposlenih v skupini, ki zvesto, že leta opravljajo svoje delo v 57 poslovalnicah v Sloveniji, 17 poslovalnicah na Hrvaškem in sedežih podjetij v Avstriji, Srbiji in Bolgariji.

GMT hišni sejem | Avtor: GMT GMT

Osrednje mesto na dogodku, ki je bilo v znamenju kulinaričnih presežkov, zabave in adrenalina, nastopili so avtomobilski rally voznik Luka Marko Grošelj, motokrosist Klemen Gerčar, nogometaši NŠ Mure in z glasbenimi nastopi še Natalija Verboten in energična Danijela Marinović, pa je pripadlo uradnemu začetku delovanja Avto Akademije. Slednjo je na spektakularen način z vragolijami na motociklu otvoril Rok Bagaroš. 

GMT hišni sejem | Avtor: GMT GMT

Avto Akademija je edinstvena neformalna izobraževalna ustanova pri nas, ki bo skrbela za tehnično izpopolnjevanje mehanikov po konceptih in pravilih, ki jih že dolgo predpisujejo proizvajalci avtomobilov znotraj mrež pooblaščenih servisov.

GMT hišni sejem | Avtor: GMT GMT

Svoja vrata je odprla na lokaciji logističnega centra v Murski Soboti, kjer bodo vsako leto pripravili več kot 30 izobraževalnih dogodkov in izpopolnili znanje 1.000 udeležencem. Predvsem mehanikov, ki so danes prikrajšani za tovrstna izobraževanja, so pa slednja nujna za njihovo rast in zagotavljanje kakovosti vzdrževanja motornih vozil, diagnostike in odprave napak, na vse bolj tehnično zahtevnih vozilih.

GMT hišni sejem | Avtor: GMT GMT

Vodja izobraževanja pri skupini GMT Primož Rožnik je pojasnil, da sama izobraževanja z njihovimi dobavitelji intenzivno izvajajo že dobri dve leti, z Avto Akademijo pa se posebej posvečajo izpopolnjevanju znanja mehanikov. Šolanje bodo vedno izvajali zgolj v Avto Akademiji v Murski Soboti, v enem terminu pa bodo sprejeli največ šest oseb, saj bodo le tako lahko poglobili znanje udeležencev in odpravili pomanjkljivosti na področjih, ki jih še ne obvladajo najbolje. Izobraževanje spremlja tudi tehnična podpora za diagnostiko, ki jo bodo izvajali v okviru tehnično-servisne službe, ki so jo ustanovili hkrati z Avto Akademijo.