Gorenjska
1253 ogledov

Gneča v Škofji Loki

Čakanje na prvi odmerek cepiva proti covid-19 v Škofji Loki. M. Ha. Čakanje na prvi odmerek cepiva proti covid-19. Posneto 27. maja 2021 na Kidričevi cesti pred TIC-em v Škofji Loki.
Danes je Zdravstveni dom Škofja Loka organiziral množično cepilno akcijo proti covidu-19. In odziv je bil, kot je bilo mogoče tudi pričakovati, zelo dober.

Na cepljenje s prvim odmerkom so v Turistično-informativnem centru na Kidričevi cesti (nekdanji Petrolov bencinski servis), kjer so bila štiri cepilna mesta, povabili 1004 ljudi. Na fotografiji, posneti malo po 13. uri, se vidi, da številni čakajo na pločniku, in da je vrsta precej dolga, po oceni okrog 200 metrov.
S cepljenjem so v TIC-u pričeli ob 8. uri, in sicer so bili v jutranjih urah najprej na vrsti starejši in tisti, ki imajo kronične bolezni.   

Še 233 občanom pa so iz ZD poslali vabilo, naj se danes, 27. maja, cepijo z drugim odmerkom v ambulanti zdravstvenega doma. Poleg tega so danes v škofjeloškem zdravstvenem domu vzporedno cepili tudi tiste, ki so opredeljeni pri zasebnih zdravnikih.

Kot je za Radio Sora povedal direktor ZD Škofja Loka Aleksander Stepanović, je bilo na današnje cepljenje prijavljenih približno 150 starejših od 50 let, pa tudi dvajset 18-letnikov. Pred cepilno akcijo pa so morali v zdravstvenem domu ročno prečistiti tudi sezname prijavljenih, da so cepljenje lahko izpeljali tako, kot so si zamislili. Kar precej težav je bilo namreč s podatki s portala zVem. Med vrstami cepiva pa, kot je to tudi drugod,  prijavljeni na cepljenje v Škofji Loki niso mogli izbirati.

Po današnji akciji bo v Škofji Loki skupaj cepljenih 35 odstotkov občanov s prvim odmerkom cepiva proti covidu-19. Na vprašanje, ali jim bo uspelo do počitnic oziroma dopustov doseči 60-odstotno precepljenost in izvesti še kakšno množično cepilno akcijo, pa je direktor Stepanović za Radio Sora odgovoril, da je to odvisno od prijav in dobav cepiva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.