Gorenjska
4154 ogledov

Godlarji ne morejo pozabiti Počivalška

Društvo Godlarji, princ in princesa, pust, Šenčur FB Društvo Godlarji Godlarski princ in godlarska princesa.
V središču Šenčurja, pred domom krajanov na Kranjski cesti, bo danes, 10. februarja, ob 16.30 potekala slovesna izročitev ključa, nato bodo oblast za 11 dni v občini prevzeli Godlarji.

Po dveh letih so se v Šenčurju spet odločili organizirati pustno prireditev. Ta se začne z izročitvijo občinskega ključa: župan Ciril Kozjek tako v letošnjem pustnem času ne bo glavni politik, ampak bo občino vodil godlarski odbor na čelu s princem in princeso.
Prihodnjo soboto, 18. februarja, bodo Godlarji od 10. ure naprej gostovali s pustno povorko v Kranju na Primskovem pred Supernovo Mercator, ob 13. uri pa jih pričakujejo pred Osnovno šolo Davorina Jenka v Cerkljah na Gorenjskem.

Kot nam je povedal Robert Vehovec, predsednik Društva Godlarji, bo na letošnji tradicionalni pustni povorki, ki velja za največjo  na Gorenjskem, v nedeljo, 19. februarja, v Šenčurju sodelovalo 25 vozov, ki so jih izdelali sami. Na njih se bodo peljale raznolike maškare, od vikingov, gusarjev do klovnov. V društvu so bili v preteklosti znani po norčevanju iz aktualne politike, in temu so ostali zvesti. Tako so izdelali maskote predsednice države, predsednice državnega zbora, premiera, ... Ker Godlarji še zdaj ne doumejo, kako je sredi epidemije covid-19 nekdanji minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, kjub zaprtim lokalom po vsej državi, bil v gostilni, a je pil samo vodo, bo tarča njihovega posmeha tudi on.

Z vozovi bodo Godlarji na pustno nedeljo, 19. februarja, ob 13.33 krenili iz Srednje vasi proti središču Šenčurja.
Norčije se bodo, tako kot vedno, zaključile s pogrebom in sežigom pusta, v torek, 21. februarja, ob 18. uri v središču Šenčurja.

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:52 12.februar 2023.

    Godlarji še zdaj ne doumejo, kako je sredi epidemije covid-19 nekdanji minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek, kljub zaprtim lokalom po vsej državi, bil v gostilni, a je pil samo vodo ....govedo pije samo vodo .