Gorenjska
2041 ogledov

Golnik: danes odpustili zadnjega bolnika

covid-19 Janez Poklukar Profimedia Minister za zdravje Janez Poklukar je doma iz Zgornjih Gorij. Od danes, 20. maja 2022, je tudi "njegova" občina Gorje brez aktivno okuženega s covidom-19.
Po podatkih Sledilnika covid-19 so danes, v petek, 20. maja, z Univerzitetne klinike Golnik odpustili še edinega bolnika, ki so ga zdravili zaradi covida.

Na Gorenjskem torej zdaj (vsaj trenutno) ne zdravijo nobenega bolnika s covidom.

Kot smo že poročali, so med epidemijo bolnike s covidom zdravili tako na Golniku kot v Splošni bolnišnici Jesenice. Od sredine marca 2022 pa so ob upadanju epidemije bolnike, ki so potrebovali hospitalizacijo, z Jesenic premeščali na UK Golnik ali v UKC Ljubljana.

Tudi občina Gorje brez

Poleg občine Jezersko, ki je brez aktivno okuženih s covidom že od 12. maja, je na Gorenjskem na zemljevidu, ki ga objavlja Sledilnik covid, od danes belo obarvana tudi občina Gorje.  
V Mestni občini Kranj je 210 prebivalcev v izolaciji (osmim so včeraj na novo potrdili okužbo), medtem ko so v občini Škofja Loka 103 (šest na novo od včeraj), v občini Tržič je aktivno okuženih 55 (pet na novo od včeraj) in v občini Železniki 26 (trije na novo od včeraj).

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 12:02 21.maj 2022.

    FarmaMafija se pripravlja na novo sezono .