Gorenjska
923 ogledov

Gorel gozd v Vogljah in na Krvavcu

Gašenje požara v gozdu v naselju Voglje, občina Šenčur Miha Srebernjak Gašenje požara v gozdu v naselju Voglje, občina Šenčur
Včeraj okoli 17.30 je zagorel gozd v Vogljah v občini Šenčur. Gasili in pogasili so ga prostovoljni gasilci PGD Voglje, PGD Šenčur in PGD Mavčiče.

Požar blizu plinovoda v Vogljah je bil obsežen, na površini 7000 kvadratnih metrov, so zapisali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. Prostovoljni gasilci so ga pogasili z vodo, prekopali so tudi več žarišč.

Že eno uro prej, okoli 16.30, je zagorelo v gozdu pod gondolo na smučišču Krvavec v občini Cerklje na Gorenjskem. Gasilci PGD Cerklje, Štefanja gora, Šenturška gora in Zgornji Brnik so ogenj pogasili.

Policisti so v današnjem pregledu včerajšnjih dogodkov na območju Policijske uprave Kranj navedli, da so obravnavali oba omenjena požara v občinah Šenčur in Cerklje na Gorenjskem: zapisali so, da je gorela podrast in da škoda ni nastala.

Najvišja stopnja požarne ogroženosti

Že več dni velja najvišja stopnja požarne ogroženosti tudi za Gorenjsko. Vzrok za nastanek požara je lahko že iskra, požar se pojavi takoj, širjenje je zelo hitro. To je vroč požar, ki se prenese v krošnje dreves tudi na širšem območju. V požaru zgori zelo veliko organskega goriva, ogenj zajame tudi srednje in debelo gorivo. Požar se razširi tudi na normalno vlažna območja. Kontrola požara je tako izjemno težka, za gašenje požara je potrebno vložiti izredno veliko napora in vsa razpoložljiva sredstva, opozarjajo gasilci.

Zagorela plastika in izliv taline

Še dva požara sta bila včeraj popoldne na Jesenicah v industrijskih objektih. V nobenem ni nastala večja škoda, tuje krivde policisti niso ugotovili.

Spletna stran Uprave RS za zaščito in reševanje navaja, da je malo čez 15. uro v skladišču na Cesti Franceta Prešerna zagorela plastika. Požar so pogasili gasilci GARS Jesenice in PGD Jesenice. Ob 16.21 je v jeklarni Acroni na Jesenicah prišlo do izliva taline iz peči. Gasilci GARS Jesenice so talino ohladili z vodo in pogasili električno omarico.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.