Gorenjska
298 ogledov

"Gorelo" bo v bloku in gledališču

dim ogenj stopnišče Fotografija je simbolična.
Jutri, v soboto, 19. junija, bo v Kranju potekala požarna vaja z evakuacijo.

Ob 10.40 se bo začela v večstanovanjski stavbi na naslovu Tuga Vidmarja 10 na Planini 2. Med 11.50 in 12.45 pa bo potekala v Prešernovem gledališču v starem mestnem jedru.

Približno ob 13. uri bodo gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj pred Prešernovim gledališčem prevzeli novo avtolestev. Na dogodku pričakujejo tudi predstavnike sosednjih občin, to je Tržiča, Nakla, Škofje Loke, Šenčurja, Preddvora in Jezerskega, pa tudi ministra za obrambo mag. Mateja Tonina, so sporočili iz Mestne občine Kranj.

Na vaji bodo sodeloval gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj in iz prostovoljnih gasilskih društev, družba Domplan, Civilna zaščita Mestne občine Kranj ter krajevni skupnosti Bratov Smuk in Center.

Požarna vaja bo prva tovrstna v Mestni občini Kranj. Njen namen je ozavestiti in informirati krajane, prebivalce blokovskega naselja o ravnanju ob požaru in povečati požarno varnost v večstanovanjskih stavbah.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.