Gorenjska
490 ogledov

Gorelo v zbirnem centru

Zbirni center Draga, občina Škofja Loka, gašenje, gasilci, komunalni odpadki FB PGD Škofja Loka Gašenje v zbirnem centru v Dragi, občina Škofja Loka, 25. maja 2023.
Sinoči, v četrtek, 25. maja, je okoli 20. ure zagorelo v zbirnem centru Draga v občini Škofja Loka.

Kot navajajo na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje, so v zbirnem centru, ki je tik ob meji z občino Medvode, zagoreli komunalni odpadki. Požar so s skupnimi močmi pogasili gasilci PGD Škofja Loka in PGD Gosteče.

S Policijske uprave Kranj pa poročajo, da so v zadnjih 24 urah na gorenjski operativni center na številko 113 prejeli kar 125 klicev, od teh jih je bilo 40 za posredovanje v interventnih dogodkih.

Policisti so izpostavili vlom v gostinski del poslovnega objekta na območju Radovljice. V noči s srede na četrtek, s 24. na 25. maj, je neznanec oškodoval lastnika za približno 4000 evrov.

"Super prekrškarica" na gorenjski avtocesti

Gorenjski prometniki so bili včeraj okoli 6.25 obveščeni o 36-letni voznici, ki se je na avtocesti med odcepoma Lesce in Jesenice vzhod, v smeri Karavank, zaradi vožnje preblizu desnega roba vozišča zaletela v varovalno ograjo. Strokovni pregled na alkohol je odklonila. Vozila je avto brez vozniškega dovoljenja za kategorijo, v katero spada avtomobil.Za povrh je bil avtomobil neregistriran in je imel nameščeni registrski tablici drugih avtomobilov. Avtomobil so ji zasegli.

Za naštete prekrške policisti vodijo prekrškovni postopek. Prav tako jo bodo z obdolžilnim predlogom predlagali k pristojnemu okrajnemu sodišču.

Eden izsiljeval, drugi je bil pod vplivom

Z vinjenim voznikom so imeli včeraj prav tako okoli pol sedmih zjutraj opravka kranjski policisti. Tedaj sta na Olševku, občina Šenčur, trčili osebni vozili. Eno vozilo se je prevrnilo na streho, so poročali na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje.

Policisti so ugotovili, da je za nesrečo kriv voznik, ki je izsiljeval prednost, in je trčil v avto drugega udeleženca. Drugi udeleženec je bil pod vplivom alkohola (0,33 mg/l). Tako zdaj policisti za povzročitelja vodijo prekrškovni postopek za prometno nesrečo, za udeleženca pa zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.