Gorenjska
5046 ogledov

Gorenjski adventni sejem, prvič na Brdu

Adventni venček, Mario Bezenšek, JGZ Brdo, prazniki, advent JGZ Brdo Mojstrovina. Adventni venček, ki ga je izdelal Mario Bezenšek.
V nedeljo, 27. novembra, bodo v parku Brdo pri Kranju med 14. in 20. uro prvič pripravili Gorenjski adventni sejem, na katerem se bo predstavilo 40 ponudnikov kakovostnih lokalnih pridelkov in izdelkov iz vse Gorenjske.

Na sejmu bodo obiskovalci lahko kupili darila za praznike. Tisti, ki uživajo v ročnih spretnostih, pa se bodo lahko udeležili delavnice adventnih venčkov s floristom Petrom Ribičem ob 14. in 17. uri. Cena delavnice je 10 evrov na osebo, vključuje pa potreben material. Plačilo je na recepciji Parka Brdo, obvezne so predhodne prijave https://tinyurl.com/yb8whze8
Sicer pa si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi prikaz izdelave adventnega venčka pod vodstvom florista Maria Bezenška iz JGZ Brdo.
Ob 15. uri bodo zaplesali plesalci Folklorne skupine Iskraemeco, sledil bo nastop Romane Kranjčan ob 16. uri.
Ob 16.30, 17.15, 18. uri in 18.45 bodo pripravili tudi sprehod z baklami, cena za sprehod je pet evrov na osebo, plačilo je na recepciji Parka Brdo. Obvezne so predhodne prijave https://tinyurl.com/58w7324.
Z JGZ Brdo napovedujejo še "svetlobno simfonijo oziroma laserski šov na jezeru ob 17. uri, 17.45, 18.30 in 19.15, Kulinarika Brdo pa obljublja praznično ponudbo prigrizkov in pijač za s seboj.

Na sejmu, katerega glavni organizator je Razvojna agencija Sora, se bodo predstavili s svojo ponudbo: Kulturno društvo Tabor Podbrezje, Kmetija Budl, Kmetija Kauran, Naše Tjaša Klavčič s.p., Kmetija Pr Andreco, Ekološka kmetija Pri Šuštarju, Moji štruklji Slovenije – Monika Vogelnik s.p., Varstveno-delovni center Kranj, Čebelarstvo Mitja Smrdel s.p., Bunny Way Katja Vilfan s.p., Čebelarstvo Klemenčič, Ricorvo Izola, Mehke šape, Lucija Tičar in ostali d.n.o, Kmetija Pr Tomažin, Sevilla energija, zdravje in lepota s.p., Dorica Kržišnik – nosilka dopolniln dejavnosti na kmetiji, KM peka peciva Klavdija Mlinar s.p., Kmetija Princ, Mama Pavla (čokoladnica in slaščičarstvo), Klobbka Darja Rant s.p., Mesarija Hribar, Ata Joža, Ekokmetija Darja, Kmetija Punčar, Maline z doline, Sanyamceramics, Kmetija Pr Jurk, Živa Slavec, Ekološka kmetija Pr Črnet, Kmetija Štirn, Eko Janez – Janez Rakovec s.p., Turistična kmetija Gartner, Dobrote izpod Špilka, Kmetija Odems, Kmetija Matijovc in Društvo En korak več.

Organizatorji sporočajo, da bo v nedeljo organiziran avtobusni prevoz, in sicer bo od 14. do 20. ure vozil krožni avtobus iz Kranja do postaje na krožišču Parka Brdo (vstopne lokalne postaje so Mercator center Primskovo - postaja proti severu, Planina stolpnice- postaja proti križišču za Delavski most, postaja pri Globusu - nasproti hotela Creina, lokalna postaja pri Gorenjskih oblačilih - postaja v smeri Kokrice).
Če bo slabo vreme, bo sejem v notranjosti Kongresnega centra Brdo. Kot še poudarjajo organizatorji, bo sam vstop na posestvo Brdo v nedeljo prost, dodatno plačljiva sta, kot smo že navedli zgoraj, zgolj delavnica izdelave venčkov in voden sprehod po parku z baklo.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.