Gorenjska
2905 ogledov

Na OŠ Franceta Prešerna pogorela učilnica, pouk na daljavo

Požar na šoli PU Kranj
V nocojšnjem požaru, ki je izbruhnil na Osnovni šoli Franceta Prešerna Kranj na Kidričevi cesti, je pogorela ena od učilnic, več pa jih je močno poškodovanih. Gasilci so požar pogasili, so malo pred 21. uro sporočili s Policijske uprave Kranj. Šola bo jutri zaprta, pouk pa bo potekal na daljavo.

Iz šole se je valil gost dim, zato je policija pozvala okoliške prebivalce, naj ne odpirajo oken, in posvarila tudi druge, da je dim nevaren za promet.
Mag. Bojan Kos, predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj, je pojasnil, da so evakuirali pet ljudi in da nihče med njimi ni poškodovan. Nastala pa je materialna škoda.

Ena učilnica je pogorela, po neuradnih podatkih gre za kemijsko učilnico oziroma laboratorij. Poškodovanih pa naj bi bilo še več drugih učilnic, oprema v njih pa naj bi bila uničena.

Kos je sporočil še, da bo policija zavarovala kraj in da bodo kriminalisti, ki so že nocoj pričeli z delom, z njim nadaljevali tudi jutri.

V intervenciji, ki je trajala več kot eno uro, je sodelovalo 81 gasilcev, in sicer poklicni gasilci GARS Kranj in gasilci prostovoljnih gasilskih društev PGD Kokrica, PGD Britof, PGD Kranj-Primskovo in PGD Stražišče. Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so zapisali, da je zagorelo ob 19.37 v eni od učilnic in da je požar zajel ostrešje šole. Gasilci so požar pogasili, prezračili prostore, razkopali pogorišče in tudi pregledali objekt.

Vodstvo šole pa šolarjem in staršem sporoča, da bo šola do preklica zaprta, šolanje pa bo jutri, 22. aprila, potekalo na daljavo. O tem sicer šola zdaj že tudi obvešča starše na ustaljen način.
 

Komentarjev 1
  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 22:04 21.april 2021.

    Se nikol se nismo bolj smejal ko je šola pogorela🤗