Gorenjska
2957 ogledov

Graščakinja bo ... Občina Škofja Loka

Starološki grad, Škofja Loka. Turizem Škofja Loka Starološki grad čaka na nove lastnike.
Občina Škofja Loka bo uveljavila predkupno pravico in bo Starološki grad kupila za 194.000 evrov. To je do evra enako, kolikor je bil za grad, ki je v lasti Republike Slovenije in sameva že 12 let, pripravljen odšteti kupec, ki je oddal najugodnejšo ponudbo.

Dobra dva meseca se je v javnosti ugibalo, kdo bo kupil Starološki grad. Kot smo že poročali, so trije zainteresirani do 25. februarja v državni proračun vplačali varščino za nakup gradu, ki je tudi spomenik državnega pomena. Izklicna cena gradu z ožjo okolico in dvoriščnim objektom delavnic je znašala 175 tisoč evrov, najugodnejši med ponudniki, ki so podali popolno vlogo, pa je bil pripravljen grad kupiti za 194 tisoč evrov.

Kot nam je že prej povedala članica komisije in tudi direktorica Centra slepih, slabovidnih in starejših Silva Košnjek, ki je doslej upravljal grad, so bili po zakonu dolžni Občino Škofja Loka uradno zaprositi za izjasnitev glede morebitnega uveljavljanja predkupne pravice pod pogoji, kot so bili navedeni v javnem razpisu.

Danes, 23. marca, so na naše poizvedovanje z Občine Škofja Loka odgovorili, da je Občina Škofja Loka upravljalcu Starološkega gradu – Centru slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka, že posredovala izjavo, da v prednostni nakup gradu sprejme ponudbo za nakup po ponudbeni ceni 194.000 evrov in drugimi pogoji, kot izhajajo iz najugodnejše ponudbe.  

To seveda tudi pomeni, da kupec, ki je na javnem zbiranju ponudb podal ponudbo za nakup Starološkega gradu, le-tega ne bo mogel kupiti, so nam razložili z Občine Škofja Loka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.