Gorenjska
2435 ogledov

Grdo sta se vedla

Recepcija Shutterstock Recepcija hotela, fotografija je simbolična.
Kranjski policisti so danes ponoči, bilo je malo pred 2. uro zjutraj, obravnavali 24-letnega in 21-letnega moškega, poročajo s Policijske uprave Kranj.

Omenjena moška sta vstopila v hotel na območju Kranja in se nedostojno vedla do receptorja. Policisti so jima izdali plačilni nalog za prekršek po prvem odstavku 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru, ki govori o nasilnem in drznem vedenju (Kdor izziva ali koga spodbuja k pretepu ali se vede na drzen, nasilen, nesramen, žaljiv ali podoben način ali koga zasleduje in s takšnim vedenjem pri njem povzroči občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti ali strahu, se kaznuje z globo od 60.000 do 120.000 tolarjev.)

Predvidena globa za tovrsten prekršek, kot sta ga storila moška, je, preračunano iz tolarjev, 250 evrov in 38 centov. Če bosta plačala takoj, lahko izkoristita popust: polovička znaša, so nam pojasnili policisti, 125 evrov in 19 centov.

Prepoved približevanja

Ne le grdo ali žaljivo, ampak nasilno se je včeraj, v sredo, zjutraj vedel 31-letni moški do svoje partnerke. Tržiški policisti so mu zaradi nasilnih dejanj izrekli prepoved približevanja do nje, o vseh njegovih dejanjih pa še zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. O vseh ugotovitvah bodo policisti obvestili pristojno državno tožilstvo.

Poostreni nadzori

Tudi na Gorenjskem se je danes, 18. maja, začel 10-dnevni poostren nadzor nad kolesarji. Lani so bili kolesarji udeleženi v 171 prometnih nesrečah, štirje so umrli, 33 jih je bilo huje poškodovanih in 105 lažje poškodovanih. Kolesarji so v 93 primerih povzročili nesreče.

V letošnjem letu so bili kolesarji na Gorenjskem do včeraj, 17. maja 2023, v primerjavi z enakim obdobjem lani udeleženi v 33 (lani 22) prometnih nesrečah. Tako letos kot lani je bilo šest huje telesno poškodovanih in 24 (lani 10) lažje telesno poškodovanih. Povzročitelji so bili v 15 primerih (lani v devetih). Največ udeleženih kolesarjev in tudi povzročiteljev je bilo v starosti od 64 let naprej. Enkrat več je bilo udeleženih moških kot žensk, so navedli v sporočilu za javnost s PU Kranj.

dezurni@styria-media.si

 

 

Komentarjev 2
  • Avatar Zoran
    StarMačk 14:05 18.maj 2023.

    "Policisti so jima izdali plačilni nalog za prekršek po prvem odstavku 6. člena Zakona o varstvu javnega reda in miru, ki govori o nasilnem in drznem vedenju (Kdor izziva ali koga spodbuja k pretepu ali se vede na drzen, nasilen, ...prikaži več nesramen, žaljiv ali podoben način ali koga zasleduje in s takšnim vedenjem pri njem povzroči občutek ponižanosti, ogroženosti, prizadetosti ali strahu, se kaznuje z globo od 60.000 do 120.000 tolarjev)." Boste poročali ali je bila globa plačana do zadnjega tolarja?

  • alen009 13:44 18.maj 2023.

    Tako je prav. Po žepu udariti, drugače ne potegne.