Gorenjska
11203 ogledov

Grozi mu globa 500 evrov in pet kazenskih točk

Železniška proga Kranj-Škofja Loka, gorenjska železnica, tiri M. Ha. Gorenjska železnica.
Škofjeloški policisti so včeraj izdali globo vozniku kombija, ker se, ko se je približeval vlak, ni ustavil pred nezavarovanim prehodom čez železniško progo.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave (PU) Kranj, so policisti prejeli klic strojevodje vlaka, ki je vozil na relaciji Ljubljana–Jesenice. Ker se kombi, ko se je mu je približeval z vlakom, ni ustavil, je moral strojevodja uporabiti zavoro v sili. Za tovrstno kršitev je predpisana globa v znesku 500 evrov in pet kazenskih točk, so razložili s PU Kranj.

Pestro dopoldne so imeli včeraj tudi gradbeni delavci v Trnju v Železnikih: pri urejanju struge reke Sore so našli italijansko neeksplodirano minometno mino iz druge svetovne vojne. Na kraj so prišli pirotehniki Državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi, ki so mino odstranili na varno mesto in jo tam uničili.

"Izhlapelo" 300 litrov goriva

Gorenjski policisti so včeraj prejeli prijavo o dveh tatvinah: približno 300 litrov goriva iz delovnega stroja na delovišču ceste Grad–Spodnja žičnica Krvavec in katalizatorja z vozila na Jesenicah. Nekdo pa je tudi vlomil v stanovanjsko hišo v Kranju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.