Gorenjska
18878 ogledov

Grozljivo, kolesar umrl na kraju nesreče

Novice: Policijski trak in trikotnik ob prometni nesreči Mojca Marot
Na cesti Škofja Loka-Železniki se je danes, 27. maja, ob 8. uri zgodila prometna nesreča med voznico osebnega avtomobila in odraslim kolesarjem. Kolesar je na kraju nesreče umrl.

S Policijske uprave Kranj so malo po 13. uri sporočili, da je voznica osebnega avtomobila prehitevala avto pred seboj. Nasproti pa sta pripeljala dva kolesarja in kolesarja sta ob manevru voznice trčila med seboj. Eden od kolesarjev je padel, vanj pa je trčila voznica avta. Kolesar je umrl na kraju nesreče.

Vozilo so policisti zasegli, odrejen je bil izvedeniški pregled. Za voznico pa so odredili strokovni pregled. Policija pa proti voznici vodi postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Postopek še poteka, policija zbira obvestila in vodi preiskavo.

Promet na kraju nesreče je pet ur po nesreči še vedno potekal izmenično enosmerno.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje navajajo, da se nesreča zgodila v Selcah, občina Železniki. Gasilci PGD Selca so usmerjali promet in očistili cesto. Na kraju nesreče pa so bili navzoči tudi reševalci Nujne medicinske pomoči Škofja Loka.

Gre že za drugo smrtno nesrečo kolesarja samo v tem tednu na Gorenjskem: 24. maja je v Kranju prav tako po trčenju na kraju nesreče umrla kolesarka.

Komentarjev 13
  • rd2dmk2 19:20 27.maj 2022.

    edini kdor misli da je cesta ( cela ) njegova je kolesar. pika. vozijo vštric, ko se prehitevajo nikoli ne preverijo kaj je zadaj, ko se kolesar vključuje iz stranke ceste ali kolesarske cetet na glavno , nikoli ni počaka. ...prikaži več on je tako nepomembno širok, da je čist vseeno al gre v tistem trenutku po cesti avto al kamion, za kolsarja je vedno dovolj placa. s klanca dol so vsi Rogliči. ko jo pa faše je pa kriv šofer, pa čeravno je kosar z biciklom na zdnjem sedežu skupaj s sprednjo šipo.

  • cene12 18:39 27.maj 2022.

    Ta cesta v selško dolino je izredno nevarna in je vzela že veliko življenj. Cesta je ozka ovinkasta in omejitev 90km.Mislim da bi morali omejitev znižati na 60 km.

  • hudini 15:46 27.maj 2022.

    Dragi objestni avtomobilisti cesta ni samo vaša