Gorenjska
1782 ogledov

Helikopter in reševalci dvakrat hiteli na pomoč

reševanje, helikopter SV, Mala Mojstovka, alpinist Gorska reševalna zveza Slovenije Reševanje alpinista z Male Mojstovke 4. marca 2023.
Helikopter Slovenske vojske je včeraj, v soboto, z reševalci dvakrat hitel na pomoč. Okoli 9. ure se je na pobočju Male Mojstrovke, občina Bovec, zaplezal alpinist, okoli 12.30 pa se poškodoval turni smučar, ki je smučal s Kalškega grebena v občini Preddvor.

Zaradi alpinista, ki se je zaplezal v Župančičevi grapi na pobočju Male Mojstrovke, so bili aktivirani gorski reševalci GRS Bovec in GRS Kranjska Gora, nepoškodovanega alpinista pa je v dolino prepeljala združena ekipa gorske reševalne zveze in helikopterske nujne medicinske pomoči s helikopterjem Slovenske vojske.

Slabše se je godilo 63-letnemu turnemu smučarju, ki je padel pri smučanju s Kalškega grebena proti Neškarjevem grabnu. Poškodovca so na kraju oskrbeli gorski reševalci GRS Kranj in združena ekipa GRZS - HNMP, helikopterjem Slovenske vojske pa so ga prepeljali v UKC Ljubljana.

Na Krvavcu je včeraj popoldne med spustom po smučarski progi padel tudi 37-letni deskar in se lažje poškodoval. Na kraju sta mu pomoč nudila reševalec na smučišču in nadzornik, kranjski policisti pa so, kot danes poročajo s Policijske uprave Kranj, dogodek "zadokumentirali."

Ne le "zadokumentirali", ampak še več, policisti vodijo prekškovni postopek zoper dva moška zaradi nedostojnega vedenja.
V Tržiču so tako danes, v nedeljo, navsezgodaj zjutraj, ob 2. uri, obravnavali 41-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel na javnem kraju do drugih ljudi.
Že sinoči okoli 21. ure je podoben kraval zganjal 49-letnik na območju Kranjske Gore, ki je zapovrh še enega človeka udaril. Ker se ni umiril niti ob prihodu policistov na kraj in se je nedostojno vedel tudi do njih, so ga pridržali.

Zasegli štiri avtomobile

Na Gorenjskem so policisti in prometniki v minulih 48 urah zasegli kar štiri avtomobile, ker so vozniki vozili avto brez vozniškega dovoljenja. Zoper vse bodo podali obdolžilni predlog okrajnemu sodišču.

Brez avta sta ostala 55-letnik in 35-letnik, ki so ju na območju Kranja ustavili gorenjski prometniki v petek okoli 12. ure oziroma v soboto ob 8.15.
Enaki zgodbi sta se ponovili na območju Radovljice. Tako je brez avta ostal 53-letnik, ki so ga radovljiški policisti zalotili včeraj okoli 12. ure, da vozi brez vozniške. Danes, v nedeljo, zjutraj ob 4.15 so prav tako radovljiški policisti obravnavali še 22-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,32  mg/l). Za vožnjo pod vplivom alkohola mu sledi prekrškovni postopek, za  vožnjo  brez  vozniškega dovoljenja pa bo, tako kot prejšnji trije, z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Padel v krožišču

V petek okoli 16.30 je v krožnem križišču v Naklem padel 71-letni kolesar in se telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga s kraja nesreče prepeljali v zdravstveno ustanovo. Policisti zbirajo obvestila o okoliščinah nesreče in za kolesarja vodijo postopek, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

 

Komentarjev 1
  • Ender3 13:46 05.marec 2023.

    V tem kaotičnem času še na mons pubis ni varno plezati. Povsod prežijo nevarnosti 😊