Gorenjska
1277 ogledov

Hiša razgledov praznuje

Mestna knjižnica Kranj 3D
1/4
Zavod Mediapro
V torek, 8. junija, bo Mestna knjižnica Kranj postala demenci prijazna točka. "S širjenjem mreže podpornih točk bomo prispevali k izboljšanju kakovosti življenja v mestu. Popoldne se bomo družili s stanovalci Doma upokojencev Kranj in jih razveselili z majhnimi pozornostmi. Upokojencem, ki še niso člani naše knjižnice, bomo podarili letno članarino," napovedujejo iz Mestne knjižnice Kranj.

Odprtje demenci prijazne točke pa je le eden od dogodkov, ki jih bodo knjižničarji pripravljali ves junij ob 10. obletnici delovanja knjižnice v Globusu.

"Devetindvajsetega junija 2011 smo z verigo prebivalcev Kranja iz Študijskega oddelka preselili zadnji kupček knjig v novo Mestno knjižnico Kranj. Deset let smo v stavbi, ki s svojo fotogeničnostjo pritegne marsikateri pogled. V desetih letih smo Knjižnico Globus napolnili z najrazličnejšimi vsebinami, ki bogatijo vsakdanje življenje v mestu," so opozorili.  
 
Spomine o tem, kaj vse se je v knjižnici, ki še danes velja za eno najsodobnejših v Sloveniji in ima približno 19 tisoč članov, zgodilo v 10 letih, bodo obudili z odprtjem priložnostne razstave, ki bo od 22. junija naprej na ogled v Galeriji na mestu pred knjižnico. No, ob odprtju, ko je bil slavnostni govornik pisatelj Boris Pahor, direktor knjižnice pa Viljem Leban, so poudarjali, da so dnevna soba mesta oziroma dnevna soba z razgledom. Zdaj pravijo, da so hiša razgledov ...

Mestna knjižnica Kranj 3D | Avtor: Zavod Mediapro Zavod Mediapro

Niso pozabili niti na najmlajše

Veselo bo tudi 15. junija, ko bodo knjižničarji v sodelovanju s kranjsko porodnišnico novorojenčkom izročili pismo knjižnice z vabilom do prvih korakov med knjigami. Malčke bo na ta dan z baloni razveseljeval Modri pes in jih vabil k iskanju svojih štirih skrivališč v tridimenzionalnem modelu knjižnice, je napovedala Lucija Podbrežnik, pristojna za prireditve v Mestni knjižnici Kranj.

Sladka presenečenja knjižničarji obljubljajo tistim, ki bodo 29. junija v praznično knjigo napisali svoje poglede, želje in ideje za prihodnost knjižnice. "Na papirju so dovoljene sanje brez meja!" pri tem opozarjajo kranjski knjižničarji.

Na spletni strani knjižnice pa si je že mogoče ogledati tridimenzionalno predstavitev knjižnice in rešiti nagradni kviz z 10 vprašanji.

Mestna knjižnica Kranj 3D | Avtor: Zavod Mediapro Zavod Mediapro

Komentarjev 1
  • Brittney_Larsen 16:05 05.junij 2021.

    Začnite delati doma. To je tist0, kar sem finančno najbolj nagrajeval. V petek sem po zaslužku 44.789 ameriških dolarjev prejšnji mesec dobil odličnega Audija A5. obiščite to spletno stran tukaj. .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦