Gorenjska
1557 ogledov

Hitijo z menjavo strehe

Hotel Brdo pri Kranju
1/3
M. Ha. Obnova Hotela Brdo pri Kranju.
Lepo vreme gre v teh dneh na roko delavcem, ki menjujejo streho na Hotelu Brdo pri Kranju.

Pred dnevi je STA poročala, da prenova Hotela Brdo, ki se je začela pred enim mesecem in mora biti končana junija, poteka s polno paro in po predvideni časovnici. Sredi februarja pa so začeli tudi z menjavo strehe. Zaradi ugodnega vremena je bila streha danes, 22. februarja, popolnoma razkrita.

Kot je znano, je koprsko podjetje Makro 5 gradnje 6. januarja podpisalo 11,5 milijona evrov vredno pogodbo z javnim gospodarskim zavodom Protokolarne storitve Republike Slovenije - JGZ Brdo.

Dela morajo potekati zelo hitro, da bodo končana do začetka predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije oziroma do 10. junija, ko mora biti v skladu s pogodbo za prenovljen hotel že pridobljeno tudi uporabno dovoljenje.

Vodja nadzora je, kot je razvidno tudi iz delovne table, gradbeni inženir Drago Štrafela, širši javnosti bolj znan kot nekdanji direktor Gratela.

Po obnovi bo 119 sob

Prenova hotela (zgrajen je bil leta 1974 kot objekt za namestitev gardistov, nato pa je bil večkrat preurejen) obsega rušitvena in odstranjevalna dela do golih tal, sten in stropov, menjavo stavbnega pohištva, menjavo elektro in strojnih inštalacij, prenovo celotnega ovoja objekta s pročeljem in streho, izvedbo notranjih programskih preureditev, prenovo vseh obstoječih 78 sob, dogradnjo 41 novih sob, dogradnjo balkonov v 31 sobah, ureditev predsedniškega apartmaja in zamenjavo dvigal ter dogradnjo novega dvigala za predsedniški apartma.

Prav tako razpisana dela, za katera je podjetje Makro 5 gradnje na javnem razpisu ponudilo najcenejšo in najhitrejšo izvedbo, vključujejo ureditev kuhinje, prenovo restavracije in aperitiv bara, prenovo in dodatno vzpostavitev zunanjih teras, prenovo recepcije, ureditev VIP prostorov, prenovo wellness in fitnes programa v kleti objekta ter zunanjo ureditev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.