Gorenjska
2154 ogledov

Hitro do prostega parkirnega mesta

1/3
Mestna občina Kranj je namestila usmerjevalne table do prostih parkirnih mest, prikazovalnike voznih redov mestnih avtobusov na postajališčih in prikazovalnike hitrosti za varnejši promet.

Mestna občina Kranj (MOK) je namestila usmerjevalne table do prostih parkirnih mest na 12 lokacijah, na petih najbolj zasedenih javnih parkiriščih se bo med drugim merilo zasedenost s sistemom detekcije, 26 prikazovalnikov voznih redov mestnih avtobusov na postajališčih in 10 prikazovalnikov hitrosti. S tem bodo izboljšali pretočnost cestnega prometa, vozniki osebnih vozil bodo hitreje našli prosto parkirno mesto, zmanjšalo se bo onesnaževanje okolja, izboljšala uporabniška izkušnja javnega avtobusnega prometa in varnost na cestah za vse udeležence v prometu.

»S prikazovalniki voznih redov mestnih avtobusov, hitrosti in zasedenosti javnih parkirišč izboljšujemo kakovost bivanja v občini. Pot občank in občanov po dnevnih opravkih in obveznostih z novimi pridobitvami bo odslej bolj udobna in varna, prinaša pa tudi prihranek časa. Tudi s tovrstnimi potezami, ki jih spodbuja in sofinancira Evropska unija, utrjujemo svoj status pametnega mesta in digitalizirane občine,« je povedal župan Matjaž Rakovec.

MOK bo namreč za novo pridobitev sredstva črpala tudi iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije preko mehanizma Celostnih teritorialnih naložb. Celoten projekt je ocenjen na dobrih 400.000 evrov, od tega bo sofinanciranih predvidoma slabih 246.000 evrov, ostalo pa bo prispevala občina.

Komentarjev 1
  • kmetek 12:50 22.november 2022.

    1/2 nakradeno.